BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA. +603 5525 1000 hello@bakewithyen.my
Mix all ingredients using low speed for 3 minutes and medium speed for 5 minutes.
Cover the dough with cloth or cling wrap and rest it for 30 minutes at room temperature.
Divide dough into 17 pieces (about 50gm each), roll in round shape, place and cover with cloth and rest for another 30 minutes.
Press the dough with palm of your hand, overturn the dough and rest on cloth for another 45 minutes, with dusting flour on both sides.
Heat the oil (recommended temperature is 170°C), fried 2 minutes on each side.
Cara Membuat:
Adunkan kesemua bahan dengan kelajuan rendah selama 3 minit dan kemudian tukar ke kelajuan sederhana selama 5 minit.
Tutup doh menggunakan kain atau ‘cling wrap’ dan biarkan ia rehat selama 30 minit pada suhu bilik.
Bahagikan doh kepada 17 bahagian (50gm setiap satu), bentukkan bulat, letakkan dan tutup ia dengan kain untuk direhatkan selama 30 minit lagi.
Tekan doh dengan tapak tangan anda, balikkan doh dan biar ia berehat di dalam kain selama 45 minit. Pastikan kedua-dua bahagian doh ‘didustkan’ dengan tepung.
Panaskan minyak (sebaiknya pada suhu 170° C) dan goreng ia selama 2 minit dikedua-dua bahagian.