German Farmer’s Bread
Ingredients:
250gm Aichermühle White Wheat Flour
150gm Aichermühle Wholemeal Rye Flour
100gm Aichermühle Wholemeal Wheat Flour
20gm Aichermühle Wholemeal Rye Sourdough
10gm salt
20gm molasses sugar
7.5gm Eagle Instant Dry Yeast
340gm water
Bahan:
250gm Tepung Gandum Putih Aichermühle
150gm Tepung Gandum Rai Aichermühle
100gm Tepung Wholemeal Gandum Aichermühle
20gm Aichermühle Wholemeal Rye Sourdough
10gm garam
20gm gula molase
7.5gm Yis Kering Segera Eagle
340gm air
材料:
250克 Aichermühle 面粉
150克 Aichermühle 黑全麦粉
100克 Aichermühle 全麦粉
20克 Aichermühle 黑全麦天然酵粉
10克 盐
20克 糖蜜 (molasses sugar)
7.5克 Eagle 即溶酵母
340克 水
Method:
Put all ingredients in a bowl, mix using low speed for 6 minutes and medium speed for 4 minutes.
Remove dough from bowl and rest for 20 minutes at room temperature.
Divide the dough into 2 pieces (about 450gm each), roll into round shape, place and cover with cloth. Rest for 20 minutes.
Place the dough to proof momentarily as a final fermentation process for 75 minutes at 32°C.
As for the decoration, dust with flour and give diamond cross-cuts.
Bake for 38 minutes in a preheated oven at 210°C with steam (put a bowl of water with stone into oven).
Cara Membuat:
Masukkan semua bahan ke dalam mangkuk, uli lebih kurang 6 minit dengan kelajuan rendah dan 4 minit dalam kelajuan sederhana.
Keluarkan doh dari mangkuk pengadun dan rehatkan selama 20 minit pada suhu bilik.
Bahagikan doh kepada 2 biji (kira-kira 450gm setiap satu), bulatkannya dan tutup dengan kain. Rehat selama 20 minit.
Rehatkan doh selama 75 minit pada suhu 32°C.
Untuk hiasan akhir, taburkan tepung di atas doh dan berikan potongan silang.
Bakar selama 38 minit dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 210°C dengan kaedah stim (masukkan semangkuk air bersama batu di ketuhar).
做法:
把全部材料放入搅拌盆里,以低速搅拌约4分钟,然后转中速搅拌6分钟。
把面团从搅拌盆拿出,然后以室温休面20分钟。
把面团分成2份(每份约450克),揉成圆团,然后用布盖起来。休面20分钟。
把面团放在温度约32°C的地方,发酵75分钟。
撒上一些面粉,然后用刀片割出交叉线条。
使用蒸烤方式(把一碗水和石头放入烤箱)把发酵好的面团放入预热烤箱, 以210°C 烘烤38分钟。