Mango Cream Cheese Snow Skin Mooncake
Ingredients:
Prepare for Snow Skin:
- 1pack BWY Snow Skin Mooncake Mix
- 60gm shortening
- 45gm koh fun (for dusting)
- 260ml cold water
Prepare for Filling:
- 250gm Fruttose Mango Pie Filling
- 226gm Cottura Cream Cheese
- 30gm icing sugar
- 420gm mooncake paste
Bahan:
Untuk Kulit Salji:
- 1pek Adunan Kulit Salji Kuih Bulan BWY
- 60gm shortening
- 45gm koh fun (untuk ditabur)
- 260ml air sejuk
Untuk Inti:
- 250gm Inti Pai Mangga Fruttose
- 226gm Krim Keju Cottura
- 30gm gula aising
- 420gm pes kek bulan
材料:
准备饼皮:
- 1包 冰皮预拌粉
- 60克 白油
- 45克 糕粉(防粘)
- 260克 冷水
准备馅料:
- 250克 Fruttose芒果馅料
- 226克 Cottura奶油奶酪
- 30克 糖粉
- 420克 月饼陷
Method:
- Put Snow Skin mix and shortening into a bowl. Pour in 260ml iced cold water into the mixture and beat until well combined. Cover the dough with wet cloth and leave aside for 20 minutes.
- For filling, beat cream cheese until creamy, add in mango filling and icing sugar and mix well. Pour the mango filling into a square baking mould, 2.5cm height.
- Keep the mango filling in freezer until cheese filling is firmed. Use a 4cm diameter round cutter to cut a 20gm mango cheese filling, keep in freezer.
- Divide mooncake paste into 15gm each, wrap mango filling and shape into ball shape, keep in freezer.
- Take one dough, flatten with your palm and roll it out into circle. Place one filling in the middle and wrap it with dough.
- Dust it with koh fun and put into the mooncake mould and press, remove from the mould. Lastly, chill in fridge for 2 hours.
Cara Membuat:
- Masukkan Adunan Kulit Salji dan shortening ke dalam mangkuk. Tuangkan 260ml air sejuk ke dalam adunan dan gaul sebati. Tutup doh dengan kain basah dan biarkan selama 20 minit.
- Untuk inti, pukul keju krim hingga berkrim, masukkan inti mangga dan gula aising dan gaul rata. Tuangkan inti mangga ke dalam acuan pembakar segi empat tepat, tinggi 2.5cm.
- Simpan inti mangga di dalam peti sejuk hingga inti keju menjadi firm. Guna pemotong bulat berdiameter 4cm untuk memotong inti keju mangga 20gm, simpan di dalam peti sejuk.
- Bahagi pes kuih bulan kepada menjadi 15gm setiap satu, bungkus inti mangga dan bentukkan menjadi bola, simpan di dalam peti sejuk beku.
- Ambil satu doh, ratakan dengan telapak tangan dan bentukkannya menjadi bulatan. Letakkan satu inti di tengah dan balut dengan doh.
- Taburkan koh fun dan masukkan ke dalam acuan kuih bulan dan tekan, keluarkan dari acuan. Akhirnya, sejukkan di dalam peti sejuk selama 2 jam.
做法:
- 把冰皮预拌粉和白油放入碗中。倒入260毫升的冷水搅拌均匀。把面团用湿布盖起来,搁置20分钟。
- 芒果馅制作,把奶酪打至半发,然后加入芒果馅和糖搅拌均匀。将芒果馅倒入正方形模具,约2.5厘米高。
- 放入冷冻室彻底冻硬。然后用直径4厘米的圆模压出20克的芒果奶油馅,继续冷冻备用。
- 把月饼馅分成每份15克,包入冷冻好的芒果馅,搓圆。再放入冰箱冷冻备用。
- 取一份冰皮,用擀面杖擀成薄面皮,包入月饼馅。
- 把冰皮月饼沾上一层薄薄的糕粉,放入月饼模具中压花造型。最后,再把月饼放入冰箱冷藏2小时即可享用。