Salted Egg Jenny’s Cookies
Ingredients:
- 250gm Ausicows Butter (unsalted)
- 115gm icing sugar
- 42gm Delimix Salted Egg Seasoning Powder
- 140gm BWY Biscuit Flour
- 215gm corn starch
- 35gm milk powder
- 2tbsp scallion (chopped)
Dough size: 800gm +/-
Bahan:
- 250gm Mentega Ausicows (tanpa garam)
- 115gm gula aising
- 42gm Serbuk Perasa Telur Masin Delimix
- 140gm Tepung Biskut BWY
- 215gm tepung jagung
- 35gm tepung susu
- 2 sudu besar daun bawang (dicincang)
Doh saiz: 800gm+/-
材料:
- 250克 Ausicows牛油 (无盐)
- 115克 糖粉
- 42克 Delimix咸蛋黄调味粉
- 140克 BWY饼干粉
- 215克 玉米淀粉
- 35克 奶粉
- 2汤匙 青葱(切碎)
面团重量: 800克+/-
Method:
- In a mixing bowl, whisk butter and sugar until light and fluffy. Add in salted egg seasoning powder, mix well.
- Add in flour, corn starch and milk powder, mix well until form a soft dough.
- Lastly, add in scallion, mix until well combined.
- Put the dough into a piping bag with your preferred nozzle pattern.
- Pipe the dough into whirls or flower shapes on a baking tray lined with baking paper.
- Bake in a preheated oven at 150°C for 18-20 minutes or until the edge is just turning golden brown.
Cara Membuat:
- Di dalam mangkuk, pukul mentega dan gula sehingga kembang. Masukkan serbuk perasa telur masin, gaul sebati.
- Masukkan tepung, tepung jagung dan tepung susu, gaul sehingga menjadi doh yang lembut.
- Akhirnya, masukkan daun bawang dan uli sehingga sebati.
- Selepas itu, masukkan adunan ke dalam beg piping dengan nozzle kegemaran anda.
- Pipe adunan di atas dulang pembakar yang telah dialas dengan baking paper mengikut bentuk kesukaan masing-masing.
- Bakar kukis di dalam oven yang dipanaskan pada suhu 150°c selama 18-20 minit atau sehingga warna keemasan.
做法:
- 在搅拌盆里打发牛油和糖粉。加入咸蛋黄粉搅拌均匀。
- 加入饼干粉,玉米淀粉和奶粉,搅拌成面团。
- 最后加入青葱揉至均匀。
- 将面团放入配上花嘴的挤花袋里。
- 在已铺好一层烘焙纸的烤盘上挤上喜欢的型状。
- 放入预热烤箱以150˚ C烘烤18-20分钟,或烤至金黄色。取出放凉。