Coconut Muffins
Ingredients:
Prepare for Coconut Muffin:
- 250gm all purpose flour
- 8gm baking powder
- 60+10gm brown sugar
- 25+5gm Hawaii Coconut Flakes
- 3gm salt
- 100gm Meadow Fresh UHT Full Cream Milk
- 100gm coconut cream
- 2tsp BWY Vanilla Essence (premium)
- 2 nos eggs
- 75gm FryMax 100% Pure Coconut Oil
Prepare for Cream Cheese Frosting:
- 100gm Echte Boter Butter (unsalted)
- 200gm Cottura Cream Cheese
- 280gm icing sugar
- ¼tsp salt
- 1tsp BWY Vanilla Essence (premium)
Bahan:
Untuk Mufin Kelapa:
- 250gm tepung serba guna
- 8gm serbuk penaik
- 60+10gm gula perang
- 25+5gm Kepingan Kelapa Hawaii
- 3gm garam
- 100gm Susu UHT Penuh Krim Meadow Fresh
- 100gm krim kelapa
- 2sudu kecil Esen Vanila BWY (premium)
- 2 biji telur
- 75gm Minyak Kelapa FryMax
Untuk Frosting Keju Krim:
- 100gm Mentega Echte Boter (tanpa garam)
- 200gm Keju Krim Cottura
- 280gm gula aising
- ¼sudu kecil garam
- 1sudu kecil Esen Vanila BWY (premium)
材料:
椰子松饼:
- 250克 面粉
- 8克 泡打粉
- 60+10克 红糖
- 25+5克 椰子片
- 3克 盐
- 100克 Meadow Fresh 牛奶
- 100克 椰子奶油
- 2茶匙 BWY香草精
- 2颗 鸡蛋
- 75克 FryMax纯椰子油
奶油乳酪(可选择):
- 100克 Echte Boter无盐牛油
- 200克 奶油乳酪
- 280克 糖粉
- ¼茶匙 盐
- 1茶匙 BWY香草精
Method:
- In a large bowl, combine flour, baking powder, sugar, coconut flake and salt, mix well.
- In another bowl, combine milk, coconut cream, vanilla essence and eggs, mix well.
- Pour the egg mixture into dry ingredients, mix well.
- Fold in coconut oil to combine, do not over mix.
- Pour the batter into muffin paper cups, about 60% full.
- Preheated oven to 180°C and bake for 15 to 20 minutes.
- For cream cheese frosting, beat cream cheese and butter until smooth, slowly add in icing sugar, vanilla essence and salt, stir well to combine.
Bahan-Bahan:
- Di dalam mangkuk besar, masukkan tepung, serbuk penaik, gula, kepingan kelapa dan garam, gaul sebati.
- Di dalam mangkuk lain, masukkan susu, krim kelapa, esen vanila dan telur, gaul rata.
- Tuangkan campuran telur ke dalam campuran bahan kering, gaul rata.
- Masukkan minyak kelapa dan gaul, jangan gaul terlalu lama.
- Tuangkan adunan ke dalam cawan kertas mufin, kira-kira 60% penuh.
- Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 180°C selama 15 sehingga 20 minit.
- Untuk frosting keju keju, pukul keju krim dan mentega sehingga sebati, perlahan-lahan masukkan gula aising, esen vanila dan garam, kacau hingga sebati.
做法:
- 搅拌盆里,将面粉,泡打粉,糖,椰子片和盐搅拌均匀。
- 在另一个搅拌盆里,将牛奶,椰子奶油,香草精和鸡蛋搅拌均匀。
- 加入刚刚拌匀的粉类,继续搅拌均匀。
- 加入椰子油搅拌均匀,不要过度混合。
- 把面糊倒入蛋糕纸杯里,大约60%满。
- 把蛋糕放入预热烤箱中, 以180°C 烘烤约15-20分钟。
- 奶油乳酪做法,将奶油乳酪和牛油打发,再慢慢地加入糖粉,香草精和盐搅拌均匀。