BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Almond Cookies

Ingredients:

  • 500gm BWY White Almond Biscuit Mix
  • 100gm almonds diced (toasted)
  • 180ml corn oil

Bahan:

  • 500gm Adunan Biskut Badam Putih BWY

  • 100gm badam cincang (dibakar)
  • 180ml minyak jagung

分量:约120颗
材料:

  • 500克 杏仁饼预拌粉
  • 100克 杏仁碎(烤熟)
  • 180毫升 玉蜀黍油

Method:

  1. In a bowl, combined white almond biscuit mix, almond diced and corn oil together to form a soft dough.
  2. Divide dough into 10gm each, roll it into a ball, flatten it then place on a baking tray lined with baking paper.
  3. Bake cookies at preheated oven at 170°C for 20 minutes, or until golden brown.

Cara Membuat:

  1. Di dalam mangkuk besar, campurkan adunan biskut, badam cincang dan minyak jagung sehingga menjadi doh yang lembut.
  2. Bahagikan doh kepada 10gm sebiji, bulat dan ratakan, letak di atas dulang yang telah dialas dengan kertas bakar.
  3. Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 170°C selama 20 minit atau sehingga warna keperangan.

做法:

  1. 在一个大碗里,把杏仁饼预拌粉,杏仁碎和油搅拌均匀,然后揉成面团。
  2. 把面团分成10克,搓圆压扁,然后整齐排放在已铺好一层烘焙纸的烤盘上。
  3. 放入预热烤箱,以170°C度烘烤20分钟,或烤至金黄色即可。