Almond Cookies
Ingredients:
- 500gm BWY White Almond Biscuit Mix
- 100gm almonds diced (toasted)
- 180ml corn oil
Bahan:
-
500gm Adunan Biskut Badam Putih BWY
- 100gm badam cincang (dibakar)
-
180ml minyak jagung
分量:约120颗
材料:
- 500克 杏仁饼预拌粉
- 100克 杏仁碎(烤熟)
- 180毫升 玉蜀黍油
Method:
- In a bowl, combined white almond biscuit mix, almond diced and corn oil together to form a soft dough.
- Divide dough into 10gm each, roll it into a ball, flatten it then place on a baking tray lined with baking paper.
- Bake cookies at preheated oven at 170°C for 20 minutes, or until golden brown.
Cara Membuat:
- Di dalam mangkuk besar, campurkan adunan biskut, badam cincang dan minyak jagung sehingga menjadi doh yang lembut.
- Bahagikan doh kepada 10gm sebiji, bulat dan ratakan, letak di atas dulang yang telah dialas dengan kertas bakar.
- Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 170°C selama 20 minit atau sehingga warna keperangan.
做法:
- 在一个大碗里,把杏仁饼预拌粉,杏仁碎和油搅拌均匀,然后揉成面团。
- 把面团分成10克,搓圆压扁,然后整齐排放在已铺好一层烘焙纸的烤盘上。
- 放入预热烤箱,以170°C度烘烤20分钟,或烤至金黄色即可。