Almond London Biscuit

Ingredients:
- 500gm BWY White Almond Biscuit Mix
- 180ml Frymax 100% Pure Coconut Oil
- 500gm Cottura Dark Compound Chocolate
- 30gm cocoa butter
- 200gm whole almonds (toasted)
- 50gm almond nibs (toasted)
- 1roll small paper cups
Bahan:
- 500gm Adunan Biskut Badam Putih BWY
- 180ml Minyak Kelapa FryMax
- 500gm Kompaun Coklat Gelap Cottura
- 30gm mentega koko
- 200gm badam (dibakar)
- 50gm badam cincang (dibakar)
- 1gulung paper cup saiz kecil
材料:
- 500克 BWY 杏仁饼预拌粉
- 180毫升 FryMax 纯椰子油
- 500克 Cottura黑巧克力块
- 30克 可可油
- 200克 杏仁(烤熟)
- 50克 杏仁碎(烤熟)
- 小纸杯
Method:
- In a bowl, combined the white almond biscuit mix and coconut oil together to form a soft dough. Set aside.
- Roll the dough into 1cm ball, flatten it and place a whole almond in the middle of the dough then wrap it up.
- Place the wrapped almonds on a baking tray lined with baking paper and bake at 170˚C for 20 minutes until golden brown. Cool the baked cookies on a wire rack.
- Melt chocolate compound bar and cocoa butter in a bowl with microwave oven or by double-boiling method.
- Coat the cookies with the melted chocolate and place it into paper cups. Decorate with almond diced on top of the cookies.
- Let the chocolate fully set before serving.
Cara membuat:
- Gaulkan adunan biskut badam putih bersama minyak kelapa.
- Ratakan doh menjadi 1 cm tebal dan letakkan sebiji badam di tengah dan balut.
- Letakkan doh pada dulang pembakar dan bakar pada suhu 170˚C selama 20 minit atau sehingga coklat keemasan. Setelah biskut masak, letakkan di atas rak dan sejukkan seketika.
- Cairkan kompaun coklat dan mentega koko di dalam mangkuk dengan menggunakan ketuhar mikro atau secara ‘double-boiling’.
- Salut biskut dengan coklat cair dan masukkan ke dalam çawan kertas. Hiaskan dengan badam cincang di atas biskut.
- Biarkan coklat sejuk sehingga menjadi keras sebelum dihidangkan.
做法:
- 将杏仁饼干粉和椰子油搅拌均匀,然后揉成面团备用。
- 取一小团的面团,直径大约一厘米的圆球,撮圆后,压扁,裹入杏仁粒,整成橄榄形状。
- 把裹好的杏仁饼放在铺了烘焙纸的烤盘。放入预热烤箱以170˚C 烘烤20分钟,或烤至金黄色。取出放凉。
- 把巧克力和可可油放入烤箱内融化或隔水煮溶,搅拌均匀后备用。
- 把冷却后的饼干放入巧克力里,再用小汤匙把沾满巧克力的饼干放入纸杯,撒上杏仁碎装饰就可以了。
- 待裹着饼干的巧克力凝固后,就可以收入密封的容器。