BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Blueberry Cheese Pie

Ingredients:

Prepare for Pie Wrap:

  • 240gm all purpose flour
  • 2tbsp castor sugar
  • 1/4tsp salt
  • 1/2tsp cinnamon powder
  • 112gm Ausicows Butter (cut into cubes)
  • 7tbsp Meadow Fresh UHT Full Cream Milk (cold)

Prepare for Cheese Filling:

  • 226gm Cottura Cream Cheese (soften at room temperature)
  • 100gm castor sugar
  • 1/2tsp BWY Vanilla Essence
  • 160gm Fruttose Blueberry Pie Filling and Topping

Prepare for Frying:

  • FryMax 100% Pure Coconut Oil

Bahan:

Untuk Kulit Pie:

  • 240gm tepung serba guna
  • 2 sudu besar gula kastor
  • ¼ sudu kecil garam
  • ½ sudu kecil serbuk kayu manis
  • 112gm Mentega Ausicows (dipotong kuib)
  • 7 sudu besar Susu UHT Penuh Krim Meadow Fresh

Untuk Inti Keju:

  • 226gm Keju Krim Cottura (dilembutkan pada suhu bilik)
  • 100gm gula kastor
  • ½ sudu kecil Esen Vanila BWY
  • 160gm Inti Blueberri Fruttose

Untuk Menggoreng:

  • Minyak Kelapa FryMax

材料:

准备派皮:

  • 240克 面粉
  • 2汤匙 细砂糖
  • ¼茶匙 盐
  • ½茶匙 肉桂粉
  • 112克 Ausicows牛油(切成小块)
  • 7汤匙 Meadow Fresh全脂牛奶(冷)

准备奶酪陷:

  • 226克Cottura奶油奶酪(室温软化)
  • 100克 细砂糖
  • ½茶匙 BWY香草精
  • 160克 Fruttose蓝莓陷

准备油炸:

  • FryMax纯椰子油

Method:

  1. In a bowl, mix well flour, sugar, salt and cinnamon powder. Add in butter and mix well until become crumble.
  2. Add in milk and knead until become a soft dough. Divide dough into 2 parts, cover and keep aside for 1 hour.
  3. Prepare for cheese filling, combine cream cheese, sugar and vanilla essence. Whisk until creamy and soften. Keep aside.
  4. Place dough on floured surface, roll out the dough into 3mm thick. Cut the dough into square.
  5. Add 2tbsp of cream cheese filling and 1tbsp blueberry filling on the middle of the dough.
  6. Brush edges with water, fold half and seal the edge using fork. Chill for 30 minutes.
  7. Fry the pie in hot oil until golden brown, drain and allow it to cool.

Cara Membuat:

  1. Di dalam mangkuk, campurkan tepung, gula, garam dan serbuk kayu manis. Masukkan mentega dan gaul sebati.
  2. Masukkan susu dan uli sehingga menjadi doh yang lembut. Bahagikan adunan kepada 2 bahagian, tutup dan simpan selama 1 jam.
  3. Untuk inti keju, campurkan krim keju, gula dan esen vanila. Pukul sehingga berkrim dan lembut. Ketepikan.
  4. Tabur sedikit tepung di atas meja, ratakan doh menjadi 3mm tebal dengan mengunakan pin penggelek. Potong doh kepada segi empat.
  5. Masukkan 2 sudu besar inti krim keju dan 1 sudu besar inti blueberri di bahagian tengah adunan.
  6. Sapukan bahagian tepi dengan air, lipat separuh dan tutup bahagian tepi menggunakan garpu. Simpan di dalam peti sejuk selama 30 minit.
  7. Goreng pai di dalam minyak panas sehingga warna keemasan, toskan dan biarkan sejuk.

做法:

  1. 在一个碗里,放入面粉,糖,盐和肉桂粉,搅拌均匀。加入牛油揉均匀。
  2. 加入牛奶揉成面团。把面团分成2份,用保鲜膜包起来静置1小时。
  3. 准备奶酪陷,在搅拌盆里,把奶油奶酪,糖和香草精打发至蓬松。放置一旁。
  4. 把面团放在撒了面粉的工作台上,擀成3毫米厚的薄度。然后切成均匀的正方形。
  5. 在面团中间放入2汤匙的奶酪陷和1汤匙的蓝莓陷。
  6. 在面团周围涂上一点水,然后把面团对半折起来,用叉子按压封口。放入冰箱冷藏30分钟。
  7. 把面团放入油锅中,炸至两面金黄,沥干待凉。