BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Blueberry Muffin

Ingredients:

  • 570gm BWY Blueberry Muffin Mix
  • 200gm eggs (weight without shell)
  • 180gm oil
  • 120ml water
  • 60gm dried blueberries

Bahan:

  • 570gm Adunan Mufin Blueberi BWY
  • 200gm telur (ditimbang tanpa kulit)
  • 180gm minyak
  • 120ml air
  • 60gm blueberi kering

材料:

  • 570克 BWY蓝莓杯子蛋糕预拌粉 200克 鸡蛋(去壳重量)
  • 180克 油
  • 120毫升 水
  • 60克 蓝莓干

Method:

  1. Place blueberry muffin mix, eggs, oil and water into a bowl and mix until just combined.
  2. Add in dried blueberries and mix well.
  3. Spoon mixture into muffin cup until 3/4 full.
  4. Bake at preheated oven at 190°C for 25 minutes.

Cara Membuat:

  1. Masukkan adunan mufin blueberi, telur, minyak dan air ke dalam bekas dan kacau sehingga sebati.
  2. Masukkan blueberi kering dan gaul sebati.
  3. Tuangkan adunan ke dalam cawan mufin sehingga 3/4 penuh.
  4. Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 190°C selama 25 minit.

做法:

  1. 把蓝莓杯子蛋糕预拌粉,鸡蛋,油以及水倒入碗里搅拌均匀。
  2. 然后加入蓝莓干搅拌均匀。
  3. 把面糊倒入纸杯至3/4满。
  4. 把蛋糕放入预热烤箱以190 °C烘烤25分钟。