Blueberry Muffin
Ingredients:
570gm BWY Blueberry Muffin Mix
200gm eggs (weight without shell)
180gm oil
120ml water
60gm dried blueberries
Bahan:
570gm Adunan Mufin Blueberi BWY
200gm telur (ditimbang tanpa kulit)
180gm minyak
120ml air
60gm blueberi kering
材料:
570克 BWY蓝莓杯子蛋糕预拌粉200克 鸡蛋(去壳重量)
180克 油
120毫升 水
60克 蓝莓干
Method:
Place blueberry muffin mix, eggs, oil and water into a bowl and mix until just combined.
Add in dried blueberries and mix well.
Spoon mixture into muffin cup until 3/4 full.
Bake at preheated oven at 190°C for 25 minutes.
Cara Membuat:
Masukkan adunan mufin blueberi, telur, minyak dan air ke dalam bekas dan kacau sehingga sebati.
Masukkan blueberi kering dan gaul sebati.
Tuangkan adunan ke dalam cawan mufin sehingga 3/4 penuh.
Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 190°C selama 25 minit.
做法:
把蓝莓杯子蛋糕预拌粉,鸡蛋,油以及水倒入碗里搅拌均匀。
然后加入蓝莓干搅拌均匀。
把面糊倒入纸杯至3/4满。
把蛋糕放入预热烤箱以190 °C烘烤25分钟。