BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA. +603 5525 1000 hello@bakewithyen.my
Cream together butter and sugar until creamy and light. Add in egg and vanilla essence, mix until well combined.
Fold in biscuit flour into butter mixture until it’s completely incorporated.
Roll the mixture into a log using parchment paper or plastic, then chill it in the refrigerator for 30 minutes or until firm.
Unwrap the dough, then use a sharp knife to cut dough into slices of even thickness.
Place cookies on a parchment-lined baking sheet and bake for 12-15 minutes or until the edge is just turning golden brown.
Cara Membuat:
Panaskan ketuhar ke suhu 175°C.
Pukul mentega dan gula sehingga gebu. Masukkan telur dan esen vanila, gaul sehingga sebati.
Masukkan tepung biskut dan gaul sehingga sebati.
Balut adunan sehingga menjadi bentuk log yang panjang dengan kertas minyak atau plastik, simpan di dalam peti sejuk selama 30 minit atau sehingga menjadi keras.
Guna pisau yang tajam, potong doh menjadi kepingan yang sekata.
Letakkan kukis di atas dulang yang telah dialas dengan kertas minyak dan bakar selama 12-15 minit atau sehingga menjadi coklat keemasan.