BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Cashew Bomb Cookies

Ingredients:

  • 250gm BWY Biscuit Mix
  • 125gm Echte Boter Butter
  • 100gm cashewnut roasted and salted (chopped)
  • 125gm BWY Bitter Sweet Compound Bar
  • Few small paper cups

Bahan:

  • 250gm Tepung Adunan Biskut BWY
  • 125gm Mentega Echte Boter
  • 100gm gajus yang telah dibakar (dicincang)
  • 125gm Coklat Kompaun BWY
  • Cawan kertas kecil

材料:

  • 250克 BWY饼干粉
  • 125克 Echte Boter牛油
  • 100克 盐烤腰果(切碎)
  • 125克 BWY黑巧克力
  • 小纸杯

Method:

  1. Chopped roasted cashew nut into pieces.
  2. Mixed biscuit mix with butter until well combined and blend in chopped cashew nut pieces.
  3. Roll the dough into round ball (about 5grams each) and line it on parchment paper and bake it in preheated oven at 170°C for about 10 minutes.
  4. Let the baked cookies to cool down and dipped in melted chocolate one by one. Place the cookie ball into small paper cup.
  5. Decorate with cashew nut halves.

Cara membuat:

  1. Cincangkan gajus yang telah dibakar.
  2. Campurkan tepung adunan biskut dengan mentega dan gaul sehingga sebati. Masukkan gajus yang telah dicincang dan kacau sebati.
  3. Buat bentuk bebola kecil (agak-agak 5gm) di atas loyang yang telah dialaskan dengan kertas minyak. Bakar pada suhu 170°C selama 10 minit.
  4. Biarkan kukis sejuk dan salut kukis dengan coklat yang telah dicair dan masukkan ke dalam cawan kertas kecil.
  5. Hiaskan dengan gajus di atas kukis.

做法:

  1. 把盐烤腰果切碎。
  2. 把饼干粉和牛油搅拌均匀,然后揉成面团。加入切碎的腰果,再搅拌均匀。
  3. 把面团搓成小圆球(约5克)然后放在已铺好一层油纸的烤盘上。 以170°C 烘烤10分钟。
  4. 把烤好的曲奇取出待凉,然后把曲奇放入已融化的巧克力里,再把沾满巧克力的曲奇放入纸杯。
  5. 放上一颗盐烤腰果以作装饰。