Cheese Berries Bread Roll
Ingredients:
Prepare for Bread Dough
- 250gm Good Earth High Protein Flour
- 38gm sugar
- 1/4tsp salt
- 1nos egg (size B)
- 40gm Ausicows Butter (unsalted)
- 5gm Eagle Instant Dry Yeast
- 60gm Meadow Fresh UHT Full Cream Milk (cold)
- 70gm water
Prepare for Cheese Filling
- 226gm Cottura Cream Cheese (soften at room temperature)
- 100gm castor sugar
- 1/2tsp BWY Vanilla Essence
- 80gm Fruttose Blueberry Pie Filling and Topping
Bahan:
Untuk Doh Roti
- 250gm Tepung Berprotein Tinggi Good Earth
- 38gm gula
- ¼ sudu kecil garam
- 1 biji telur (saiz B)
- 40gm Mentega Ausicows (tanpa garam)
- 5gm Yis Kering Segera Eagle
- 60gm Susu UHT Penuh Krim Meadow Fresh
- 70gm air
Untuk Inti Keju
- 226gm Krim Keju Cottura (dilembutkan pada suhu bilik)
- 100gm gula kastor
- ½ sudu kecil esen vanila
- 80gm Inti Blueberri Fruttose
材料:
准备面包团
- 250克 Good Earth高筋面粉
- 28克 细砂糖
- 1/4茶匙 盐
- 1颗 鸡蛋(B蛋)
- 40克 Ausicows无盐牛油
- 5克 Eagle即溶酵母
- 60克 Meadow Fresh全脂牛奶
- 70克 水
准备奶酪陷
- 226克 Cottura 奶油奶酪
- 100克 细砂糖
- ½茶匙 香草精
- 80克 Fruttose蓝莓陷
Method:
- To make a dough, place all ingredients into mixing bowl with dough hook, mix using low speed for 3 minutes.
- Continue kneading on medium-low speed until completely incorporated and the dough is smooth, shiny, and elastic, about 20-30 minutes.
- Allow the dough to rise in a covered bowl until it’s doubled in size (45-60 minutes).
- Prepare for cheese filling, combine cream cheese, sugar and vanilla essence. Whisk until cream cheese is creamy and soft. Keep aside.
- Place the dough on a lightly floured surface, knead for 2 minutes to remove air bubbles. Divide the dough into 6 portion. Shape it into smooth balls.
- Roll a portion of dough into rectangular shape. Use a dough scraper to cut thin strips along the upper half of the dough.
- Place 2tbsp cheese filling and 1tbsp blueberry filling at the bottom half, fold the edge over a bit, roll from the bottom to top.
- Place each dough at a baking tray lined with parchment paper, and rest until they’re soft and puffy, (50-55 minutes).
- Sprinkle some all-purpose flour on top of the bread, bake in a preheated oven at 180°C for 20-25 minutes.
Cara Membuat:
- Untuk doh roti, campurkan semua bahan di dalam mangkuk pengadun dengan pemukul ‘hook’, uli pada kelajuan rendah selama 3 minit.
- Teruskan uli pada kelajuan sederhana sehingga doh menjadi berkilat dan licin, selama 20-30 minit.
- Tutup dan rehatkan doh di dalam mangkuk sehingga dua kali ganda saiznya (45-60 minit).
- Sediakan inti keju, campurkan krim keju, gula dan esen vanila. Pukul sehingga berkrim dan lembut. Ketepikan.
- Tabur seditkit tepung di atas meja, uli doh selama 2 minit untuk membuang gelembung udara. Bahagikan doh kepada 6 bahagian. Bentuknya menjadi bebola.
- Ratakan satu doh menjadi bentuk segi empat. Gunakan ‘scrapper’ doh dan potong jalur nipis di sepanjang bahagian atas doh.
- Letakkan 2 sudu besar keju krim dan 1 sudu besar inti blueberri pada bahagian bawah, lipat tepinya sedikit demi sedikit, gulung dari bawah ke atas.
- Susunkan roti doh di atas dulang pembakar yang telah dilapis dengan kertas minyak, rehat sehingga lembut dan puffy, (50-55 minit).
- Taburkan tepung serba guna di atas roti, bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 180°C selama 20-25 minit.
做法:
- 准备面包团,把全部面包团材料放入搅拌盆里,用面包勾以低速搅拌3分钟。
- 然后转中速搅拌至可以拉出筋膜的光滑面团,大约20-30分钟。
- 把面团盖起来,发酵至两倍大(约45-60分钟)。
- 准备芝士陷,打发芝士,糖和香草精至蓬松顺滑。放置一旁。
- 把面团放在撒了面粉的工作台上,搓揉2分钟排出空气。把面团分成6份,揉成圆球。
- 把其中一份面团擀成长方形,用刮板把一半的面团切成细条。
- 然后在另一半的面团上放入2汤匙的奶酪陷和1汤匙的蓝莓陷,然后顺着往下把面片卷起来就可以了。
- 把面团放在已铺好一层烘焙纸的烤盘上,继续发酵至面团蓬松柔软,(约50-55分钟)。
- 在面包上撒上一些面粉,然后放入预热烤箱以180°C 烘烤20-25分钟。