Chia Seed Pancakes
Ingredients:
Ingredients A:
- 1pack BWY Pancake/Waffle Mix
- 40gm chia seeds
Ingredients B:
- 120gm eggs
- 360gm 137 Degree Almond Milk
- 30gm FryMax 100% Pure Coconut Oil
- ¼tsp Vanilla Essence BWY
- 3tbsp plain natural yogurt
Prepare for Topping:
- Fruttose Blueberry Pie Filling
Bahan:
Bahan A:
- 1pek Adunan Pancake BWY
- 40gm chia seeds
Bahan B:
- 120gm telur
- 360gm susu badam 137 Degree
- 30gm Minyak Kelapa FryMax
- ¼sudu kecil Esen Vanila BWY
- 3sudu besar yogurt
Untuk hiasan:
- Inti Blueberi Fruttose
材料:
材料 A:
- 1包 BWY松饼预拌粉
- 40克 奇亞籽
材料 B:
- 120克 鸡蛋
- 360克 137 Degree杏仁奶
- 30克 FryMax 椰子油
- ¼茶匙 香草精
- 3汤匙 纯天然酸奶
配料:
- Fruttose 蓝莓馅
Method:
- Whisk combine all ingredients A.
- In another medium bowl, combine all ingredients B. Pour this mixture into ingredients A mixture and stir until well combined.
- Pour ¼ cup of batter mixture onto a preheated griddle or skillet pan. Cook for 3 minutes or wait until batter starts bubbling and then use spatula to flip pancake over. Cook both sides and repeat the process until it turns golden brown.
- Serve warm with pure honey/Fruttose Blueberry Pie Filling Topping and enjoy!
Cara Membuat:
- Campurkan bahan A sehingga sebati.
- Di dalam mangkuk, campurkan semua bahan B. Tuangkan adunan ke dalam bahan A dan gaul sehingga sebati.
- Tuangkan 1/4 cawan adunan ke kuali panas yang tidak melekat. Masak selama 3 minit atau sehingga keliling tepinya mulai kering, kemudian guna spatula terbalikkan pancake. Ulangi langkah ini dan masak sehingga pancake menjadi warna keemasan.
- Hidangkan semasa pancake masih panas bersama dengan madu atau blueberi.
做法:
- 把材料A搅拌均匀。
- 在另一个搅拌盆里,混合全部材料B。把混合物倒进材料A搅拌均匀。
- 把1/4杯的面糊倒入预热好的不沾平底锅。煎约3分钟或煮至面糊表面开始冒小泡泡,然后用刮刀把松饼翻面。重复翻面煎至两面金黄色即可。
- 可以搭配纯天然蜜糖或蓝莓陷,趁热享用。