BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Chia Seed Pancakes

Ingredients:

Ingredients A:

  • 1pack BWY Pancake/Waffle Mix
  • 40gm chia seeds

Ingredients B:

  • 120gm eggs
  • 360gm 137 Degree Almond Milk
  • 30gm FryMax 100% Pure Coconut Oil
  • ¼tsp Vanilla Essence BWY
  • 3tbsp plain natural yogurt

Prepare for Topping:

  • Fruttose Blueberry Pie Filling

Bahan:

Bahan A:

  • 1pek Adunan Pancake BWY
  • 40gm chia seeds

Bahan B:

  • 120gm telur
  • 360gm susu badam 137 Degree
  • 30gm Minyak Kelapa FryMax
  • ¼sudu kecil Esen Vanila BWY
  • 3sudu besar yogurt

Untuk hiasan:

  • Inti Blueberi Fruttose

材料:

材料 A:

  • 1包 BWY松饼预拌粉
  • 40克 奇亞籽

材料 B:

  • 120克 鸡蛋
  • 360克 137 Degree杏仁奶
  • 30克 FryMax 椰子油
  • ¼茶匙 香草精
  • 3汤匙 纯天然酸奶

配料:

  • Fruttose 蓝莓馅

Method:

  1. Whisk combine all ingredients A.
  2. In another medium bowl, combine all ingredients B. Pour this mixture into ingredients A mixture and stir until well combined.
  3. Pour ¼ cup of batter mixture onto a preheated griddle or skillet pan. Cook for 3 minutes or wait until batter starts bubbling and then use spatula to flip pancake over. Cook both sides and repeat the process until it turns golden brown.
  4. Serve warm with pure honey/Fruttose Blueberry Pie Filling Topping and enjoy!

Cara Membuat:

  1. Campurkan bahan A sehingga sebati.
  2. Di dalam mangkuk, campurkan semua bahan B. Tuangkan adunan ke dalam bahan A dan gaul sehingga sebati.
  3. Tuangkan 1/4 cawan adunan ke kuali panas yang tidak melekat. Masak selama 3 minit atau sehingga keliling tepinya mulai kering, kemudian guna spatula terbalikkan pancake. Ulangi langkah ini dan masak sehingga pancake menjadi warna keemasan.
  4. Hidangkan semasa pancake masih panas bersama dengan madu atau blueberi.

做法:

  1. 把材料A搅拌均匀。
  2. 在另一个搅拌盆里,混合全部材料B。把混合物倒进材料A搅拌均匀。
  3. 把1/4杯的面糊倒入预热好的不沾平底锅。煎约3分钟或煮至面糊表面开始冒小泡泡,然后用刮刀把松饼翻面。重复翻面煎至两面金黄色即可。
  4. 可以搭配纯天然蜜糖或蓝莓陷,趁热享用。