BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Chiffon Cake

Ingredients:

  • 250gm BWY Chiffon Cake Mix
  • 250gm eggs
  • 80gm oil
  • 60gm water

Bahan:

  • 250gm Adunan Kek Chiffon BWY
  • 250gm telur
  • 80gm minyak
  • 60gm air

材料:

  • 500克 BWY戚风蛋糕预拌粉
  • 250克 鸡蛋
  • 80克 油
  • 60克 水

Method:

  1. Mix water, eggs and cake mix using high speed for 4 minutes.
  2. Add in oil and mix on low speed for 1 minute.
  3. Preheat oven at 175°C. Pour the batter into a 10” mould.
  4. Bake for 35–40 minutes. After done, turn it upside down and let it cool.

Cara Membuat:

  1. Campurkan air, telur dan adunan kek, adun dengan kelajuan tinggi selama 4 minit.
  2. Masukkan minyak dan pukul dengan perlahan selama 1 minit.
  3. Panaskan ketuhar pada suhu 175°C. Tuangkan adunan ke dalam acuan bersaiz 10”.
  4. Bakar selama 35–40 minit. Setelah siap, terbalikkan kek dan biarkan ia sejuk.

做法:

  1. 倒入水,鸡蛋和预拌粉以全部材料,以高速搅拌4分钟。
  2. 再倒入油,然后以低速搅拌1分钟。
  3. 预热烤箱至175°度的把面糊倒入10寸蛋糕模具。
  4. 然后放入预热烤箱烘烤35-40分钟。烤好的蛋糕,取出后立即倒扣放凉。