Chiffon Cake
Ingredients:
250gm BWY Chiffon Cake Mix
250gm eggs
80gm oil
60gm water
Bahan:
250gm Adunan Kek Chiffon BWY
250gm telur
80gm minyak
60gm air
材料:
500克 BWY戚风蛋糕预拌粉
250克 鸡蛋
80克 油
60克 水
Method:
Mix water, eggs and cake mix using high speed for 4 minutes.
Add in oil and mix on low speed for 1 minute.
Preheat oven at 175°C. Pour the batter into a 10” mould.
Bake for 35–40 minutes. After done, turn it upside down and let it cool.
Cara Membuat:
Campurkan air, telur dan adunan kek, adun dengan kelajuan tinggi selama 4 minit.
Masukkan minyak dan pukul dengan perlahan selama 1 minit.
Panaskan ketuhar pada suhu 175°C. Tuangkan adunan ke dalam acuan bersaiz 10”.
Bakar selama 35–40 minit. Setelah siap, terbalikkan kek dan biarkan ia sejuk.
做法:
倒入水,鸡蛋和预拌粉以全部材料,以高速搅拌4分钟。
再倒入油,然后以低速搅拌1分钟。
预热烤箱至175°度的把面糊倒入10寸蛋糕模具。
然后放入预热烤箱烘烤35-40分钟。烤好的蛋糕,取出后立即倒扣放凉。