Chocolate Bread
Ingredients:
500gm Chocolate Bread Mix
180gm cold water
90gm cold milk
60gm unsalted butter
60gm egg
11gm instant dry yeast
Bahan:
500gm Adunan Roti Koko
180gm air sejuk
90gm susu sejuk
60gm mentega tanpa garam
60gm telur
11gm yis kering segera
材料:
500克 巧克力面包预拌粉
180克 冷水
90克 冷牛奶
60克 无盐牛油
60克 鸡蛋
11克 即溶酵母
Method:
Mix all ingredients using medium speed for 6 minutes and high speed for 8 minutes.
Keep the dough in a covered container and rest for 30 minutes at room temperature.
Divide the dough into 15 pieces (60gm each).
Roll each into round shape and place on baking tray, cover it and rest for 90 minutes at room temperature.
Bake for 11-13 minutes in a preheated oven at 210°C.
Cara Membuat:
Campurkan semua bahan, uli 6 minit dengan kelajuan sederhana dan 8 minit dengan kelajuan tinggi.
Simpan doh dalam bekas yang bertutup dan rehatkan selama 30 minit pada suhu bilik.
Bahagikan doh kepada 15 bahagian (60gm setiap satu).
Bentukkan bulat untuk setiap doh dan letakkan di atas dulang pembakar, tutup dan rehatkan selama 90 minit pada suhu bilik.
Bakar selama 11 – 13 minit dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 210°C.
做法:
把全部材料混合均匀,以中速揉6分钟,然后转高速揉8分钟。
把面团装入有盖的容器里,以室温休面30分钟。
把面团分成15个小面团(一个约60克)。
把面团揉成小圆球,然后整齐排放在烤盘上,以室温发酵90分钟。
放入预热至210°度的烤箱里,烘烤11-13分钟。