BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Coconut Muffins

Ingredients:

Prepare for Coconut Muffin:

  • 250gm all purpose flour
  • 8gm baking powder
  • 60+10gm brown sugar
  • 25+5gm Hawaii Coconut Flakes
  • 3gm salt
  • 100gm Meadow Fresh UHT Full Cream Milk
  • 100gm coconut cream
  • 2tsp BWY Vanilla Essence (premium)
  • 2 nos eggs
  • 75gm FryMax 100% Pure Coconut Oil

Prepare for Cream Cheese Frosting:

  • 100gm Echte Boter Butter (unsalted)
  • 200gm Cottura Cream Cheese
  • 280gm icing sugar
  • ¼tsp salt
  • 1tsp BWY Vanilla Essence (premium)

Bahan:

Untuk Mufin Kelapa:

  • 250gm tepung serba guna
  • 8gm serbuk penaik
  • 60+10gm gula perang
  • 25+5gm Kepingan Kelapa Hawaii
  • 3gm garam
  • 100gm Susu UHT Penuh Krim Meadow Fresh
  • 100gm krim kelapa
  • 2sudu kecil Esen Vanila BWY (premium)
  • 2 biji telur
  • 75gm Minyak Kelapa FryMax

Untuk Frosting Keju Krim:

  • 100gm Mentega Echte Boter (tanpa garam)
  • 200gm Keju Krim Cottura
  • 280gm gula aising
  • ¼sudu kecil garam
  • 1sudu kecil Esen Vanila BWY (premium)

材料:

椰子松饼:

  • 250克 面粉
  • 8克 泡打粉
  • 60+10克 红糖
  • 25+5克 椰子片
  • 3克 盐
  • 100克 Meadow Fresh 牛奶
  • 100克 椰子奶油
  • 2茶匙 BWY香草精
  • 2颗 鸡蛋
  • 75克 FryMax纯椰子油

奶油乳酪(可选择):

  • 100克 Echte Boter无盐牛油
  • 200克 奶油乳酪
  • 280克 糖粉
  • ¼茶匙 盐
  • 1茶匙 BWY香草精

Method:

  1. In a large bowl, combine flour, baking powder, sugar, coconut flake and salt, mix well. 
  2. In another bowl, combine milk, coconut cream, vanilla essence and eggs, mix well. 
  3. Pour the egg mixture into dry ingredients, mix well. 
  4. Fold in coconut oil to combine, do not over mix. 
  5. Pour the batter into muffin paper cups, about 60% full. 
  6. Preheated oven to 180°C and bake for 15 to 20 minutes. 
  7. For cream cheese frosting, beat cream cheese and butter until smooth, slowly add in icing sugar, vanilla essence and salt, stir well to combine.

Bahan-Bahan:

  1. Di dalam mangkuk besar, masukkan tepung, serbuk penaik, gula, kepingan kelapa dan garam, gaul sebati. 
  2. Di dalam mangkuk lain, masukkan susu, krim kelapa, esen vanila dan telur, gaul rata. 
  3. Tuangkan campuran telur ke dalam campuran bahan kering, gaul rata. 
  4. Masukkan minyak kelapa dan gaul, jangan gaul terlalu lama. 
  5. Tuangkan adunan ke dalam cawan kertas mufin, kira-kira 60% penuh. 
  6. Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 180°C selama 15 sehingga 20 minit. 
  7. Untuk frosting keju keju, pukul keju krim dan mentega sehingga sebati, perlahan-lahan masukkan gula aising, esen vanila dan garam, kacau hingga sebati.

做法:

  1. 搅拌盆里,将面粉,泡打粉,糖,椰子片和盐搅拌均匀。 
  2. 在另一个搅拌盆里,将牛奶,椰子奶油,香草精和鸡蛋搅拌均匀。 
  3. 加入刚刚拌匀的粉类,继续搅拌均匀。 
  4. 加入椰子油搅拌均匀,不要过度混合。 
  5. 把面糊倒入蛋糕纸杯里,大约60%满。 
  6. 把蛋糕放入预热烤箱中, 以180°C 烘烤约15-20分钟。 
  7. 奶油乳酪做法,将奶油乳酪和牛油打发,再慢慢地加入糖粉,香草精和盐搅拌均匀。