Double Chocolate Almond Cookies
Ingredients:
280gm Ausicows Butter (unsalted)
300gm BWY Biscuit Flour
118gm cocoa powder
1tsp baking soda
3/4tsp salt
200gm castor sugar
200gm brown sugar
1nos egg (large)
1tsp vanilla essence
170gm chocolate chips
150gm almond (chopped)
Bahan:
280gm Mentega Ausicows (tanpa garam)
300gm Tepung Biskut BWY
118gm serbuk koko
1sudu kecil serbuk penaik
3/4sudu kecil garam
200gm gula kastor
200gm gula perang
1biji telur (besar)
1sudu kecil esen vanila
170gm cip coklat
150gm badam (dipotong kecil)
材料:
280克 Ausicows无盐牛油
300克 BWY饼干粉
118克 可可粉
1茶匙 泡打粉
3/4茶匙 盐
200克 细砂糖
200克 红糖
1颗 鸡蛋(大)
1茶匙 香草精
170克 巧克力粒
150克 杏仁(切碎)
Method:
In a mixing bowl, combine flour, cocoa powder, baking soda and salt, set aside.
Cream butter and sugar until light and fluffy, add in egg and vanilla essence.
Add in flour mixture into the butter mixture, mix well.
Lastly, fold in chocolate chips and chopped almond.
Scoop the batter with table spoon or small ice-cream scoop, place the cookies on baking tray lined with parchment paper.
Bake at preheated oven at 175°C for 15 minutes.
Cara Membuat:
Dalam mangkuk besar, campurkan tepung biskut, serbuk koko, serbuk penaik dan garam, ketepikan.
Pukul mentega dan gula sehingga kembang, masukkan telur dan esen vanila.
Masukkan campuran tepung dengan perlahan-lahan dan gaul sehingga sebati.
Akhirnya, masukkan cip coklat dan badam.
Gunakan sudu besar atau sudu ais-krim untuk membentukkan kukis, susun di atas loyang yang telah dialas dengan kertas minyak.
Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada 175°C selama 15 minit.
做法:
在一个大碗里,将面粉,可可粉,泡打粉和盐混合均匀。
将牛油和糖打发,加入鸡蛋和香草精,搅拌均匀。
将混合好的面粉分次加入面糊里,搅拌均匀。
最后加入巧克力粒和杏仁碎。
用汤匙或冰淇淋勺把面团整成小圆团,然后把曲奇放上在已铺好一层烘焙纸的烤盘上。
把曲奇放入预热烤箱中, 以175°C 烘烤约15分钟。