Fold-Over Steamed Pau
Ingredients:
500gm BWY Fold-Over Steamed Pau Mix
230gm water
20gm butter
7gm instant dry yeast
Bahan:
500gm Adunan Pau Kukus Berlipat BWY
230gm air
20gm mentega
7gm yis kering segera
材料:
500克 BWY折叠蒸包预拌粉
230克 水
20克 牛油
7克 即溶酵母
Method:
Mix all ingredients for 5 minutes at medium speed and 8 minutes at medium-high speed until the dough is fully developed.
Divide the dough in 20 portions, 40gm each. Roll each into round shape and rest for 20 minutes at room temperature.
Roll the dough into an oval shape by using a rolling pin. Brush with oil on the dough surface and fold-over.
Press 2 pieces of toasted peanut with skin into the center of each cookie
Place the dough on parchment paper and proof for 40 minutes at room temperature.
Steam for 12-15 minutes at medium high heat.
Cara Membuat:
Campurkan semua bahan, uli selama 5 minit dengan kelajuan sederhana dan 8 minit dengan kelajuan sederhana tinggi sehingga doh terbentuk.
Bahagikan doh, 40gm setiap satu. Bentukkan bulat dan rehatkan selama 20 minit pada suhu bilik.
Bentukkan doh menjadi bujur dengan menggunakan penggelek dan sapukan minyak di atas permukaan doh dan lipatkan ia.
Tekan 2 keping kacang tanah yang dipanggang bersama kulitnya di tengah setiap biskut.
Letakkan doh di atas kertas parchment dan rehatkan selama 40 minit pada suhu bilik.
Kukuskan selama 12-15 minit dengan suhu sederhana tinggi.
做法:
把全部材料混合均匀,以中速揉5分钟,然后转高速揉8分钟使得面团形成。
把面团分成20个小面团(一个约40克)。以室温休面20分钟。
用㨴面棍把面团㨴开成椭圆形,然后在面片上抹少植物油。
把面团垫上不粘纸再以室温休面40分钟。
中火蒸12-15分钟。