French Toast Pancake
Ingredients:
Prepare for Pancake
- 500gm BWY Pancake/Waffle Mix
- 1tsp ground cinnamon
- 165gm eggs
- 375gm Meadow Fresh UHT Full Cream Milk
- 30gm FryMax 100% Pure Coconut Oil
- 1/4tsp BWY Vanilla Essence
Prepare for Egg Mixture
- 2nos eggs
- 125gm Meadow Fresh UHT Full Cream Milk
- 25gm Echte Boter Butter (melted)
- 1/2tsp ground cinnamon
Bahan:
Untuk Pancake
- 500gm Adunan Pancake/Wafel BWY
- 1sudu kecil serbuk kayu manis
- 165gm telur
- 375gm Susu UHT Penuh Krim Meadow Fresh
- 30gm Minyak Kelapa FryMax
- ¼sudu kecil Esen Vanila BWY
Untuk Adunan Telur
- 2biji telur
- 125gm Susu UHT Penuh Krim Meadow Fresh
- 25gm Mentega Echte Boter (dicairkan)
- ½sudu kecil serbuk kayu manis
材料:
准备煎饼
- 1包 BWY松饼预拌粉
- 1茶匙 肉桂粉
- 165克 鸡蛋
- 375克 Meadow Fresh全脂牛奶
- 30克 FryMax 纯椰油
- ½茶匙 BWY香草精
准备鸡蛋液
- 2克 鸡蛋
- 125克 Meadoe Fresh全脂牛奶
- 25克 Echte Boter牛油(融化)
- ½茶匙 肉桂粉
Method:
- In a bowl, mix eggs, milk and coconut oil until well blended. Then, add in the vanilla essence.
- In another bowl, mixed well BWY Pancake Mix and cinnamon powder, pour it into the liquid mixture. Stir it well.
- Heat a non-stick pan over medium heat and apply a little oil in the pan. Once heated, spoon the mixture to the pan, cook for 3 minutes or wait until batter starts bubbling and then use spatula to flip pancake over.
- Cook both sides and repeat the process until it turns golden brown. Remove the pancake from the pan, put aside and let it cool.
- For the egg mixture, beat eggs, milk, melted butter and ground cinnamon until well combined.
- Dip the pancakes into the egg mixture evenly and fry on a preheated pan that has been smeared with coconut oil.
- Fry the pancakes until they turn a golden brown color and set aside, decorate with honey and some fruits.
Cara Membuat:
- Di dalam mangkuk, campurkan telur, susu dan minyak kelapa hingga sebati. Kemudian, masukkan esen vanila.
- Di dalam mangkuk lain, campurkan Adunan Pancake BWY dan serbuk kayu manis, tuangkan ke dalam campuran tadi. Kacau rata.
- Panaskan kuali non-stick di atas api sederhana dan sapukan sedikit minyak di dalam kuali dan masak selama 3 minit atau sehingga keliling tepinya mulai kering, kemudian guna spatula terbalikkan pancake.
- Ulangi langkah ini dan masak sehingga pancake menjadi warna keemasan. Keluarkan pancake dari kuali, ketepikan dan biarkan sejuk.
- Untuk campuran telur, pukul telur, susu, mentega cair dan serbuk kayu manis hingga sebati.
- Celupkan pancake ke dalam campuran telur secara merata dan goreng di atas kuali yang telah panas dan disapukan dengan minyak kelapa.
- Goreng pancake hingga berubah kewarna perang keemasan dan ketepikan, hiaskan dengan madu dan buah-buahan.
做法:
- 在一个碗里,把鸡蛋,牛奶和椰油搅拌均匀,加入香草精。
- 在另一个碗里,放入松饼预拌粉和肉桂粉,搅拌均匀,然后倒进刚刚搅匀的液体中。搅拌均匀。
- 以中火预热不粘锅,然后刷上一层油。锅热了,倒入一勺面糊煎约3分钟或煮至面糊表面开始冒小泡泡,然后用刮刀把松饼翻面。
- 重复翻面煎至两面金黄色即可。把松饼放置一旁冷却。
- 准备鸡蛋液,把鸡蛋,牛奶,融化牛油和肉桂粉搅拌均匀。
- 把冷却好的松饼两面都沾上鸡蛋液,然后放入预热好的油锅里煎。
- 把松饼煎至两面金黄,然后放入盘里,倒入一些蜜糖和水果作装饰。