BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA. +603 5525 1000 hello@bakewithyen.my
Put all ingredients in a bowl, mix using low speed for 6 minutes and medium speed for 4 minutes. Add in walnut pieces and cranberries, mix for another 2 minutes in low speed.
Remove dough from bowl and rest for 20 minutes at room temperature.
Divide the dough into 10 pieces (about 100gm each), roll into round shape and rest for 30 minutes.
Place the dough to proof momentarily as a final fermentation process for 90 minutes at 30°C.
Dust the dough with flour.
Bake for 18 minutes in a preheated oven at 200°C.
Cara Membuat:
Masukkan semua bahan ke dalam mangkuk, uli lebih kurang 6 minit dengan kelajuan rendah dan 4 minit dalam kelajuan sederhana. Tambah kacang walnut dan kranberi, uli guna kelajuan rendah selama 2 minit.
Keluarkan doh dari mangkuk pengadun dan rehatkan selama 20 minit pada suhu bilik.
Bahagikan doh kepada 10 biji (kira-kira 100gm setiap satu), bulatkannya dan rehat selama 30 minit.
Rehatkan doh selama 90 minit pada suhu 30°C.
Taburkan sedikit tepung di atas doh.
Bakar selama 18 minit dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 200°C.