BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

German Farmer’s Bread

Ingredients:

  • 250gm Aichermühle White Wheat Flour
  • 150gm Aichermühle Wholemeal Rye Flour
  • 100gm Aichermühle Wholemeal Wheat Flour
  • 20gm Aichermühle Wholemeal Rye Sourdough
  • 10gm salt
  • 20gm molasses sugar
  • 7.5gm Eagle Instant Dry Yeast
  • 340gm water

Bahan:

  • 250gm Tepung Gandum Putih Aichermühle
  • 150gm Tepung Gandum Rai Aichermühle
  • 100gm Tepung Wholemeal Gandum Aichermühle
  • 20gm Aichermühle Wholemeal Rye Sourdough
  • 10gm garam
  • 20gm gula molase
  • 7.5gm Yis Kering Segera Eagle
  • 340gm air

材料:

  • 250克 Aichermühle 面粉
  • 150克 Aichermühle 黑全麦粉
  • 100克 Aichermühle 全麦粉
  • 20克 Aichermühle 黑全麦天然酵粉
  • 10克 盐
  • 20克 糖蜜 (molasses sugar)
  • 7.5克 Eagle 即溶酵母
  • 340克 水

Method:

  1. Put all ingredients in a bowl, mix using low speed for 6 minutes and medium speed for 4 minutes.
  2. Remove dough from bowl and rest for 20 minutes at room temperature.
  3. Divide the dough into 2 pieces (about 450gm each), roll into round shape, place and cover with cloth. Rest for 20 minutes.
  4. Place the dough to proof momentarily as a final fermentation process for 75 minutes at 32°C.
  5. As for the decoration, dust with flour and give diamond cross-cuts.
  6. Bake for 38 minutes in a preheated oven at 210°C with steam (put a bowl of water with stone into oven).

Cara Membuat:

  1. Masukkan semua bahan ke dalam mangkuk, uli lebih kurang 6 minit dengan kelajuan rendah dan 4 minit dalam kelajuan sederhana.
  2. Keluarkan doh dari mangkuk pengadun dan rehatkan selama 20 minit pada suhu bilik.
  3. Bahagikan doh kepada 2 biji (kira-kira 450gm setiap satu), bulatkannya dan tutup dengan kain. Rehat selama 20 minit.
  4. Rehatkan doh selama 75 minit pada suhu 32°C.
  5. Untuk hiasan akhir, taburkan tepung di atas doh dan berikan potongan silang.
  6. Bakar selama 38 minit dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 210°C dengan kaedah stim (masukkan semangkuk air bersama batu di ketuhar).

做法:

  1. 把全部材料放入搅拌盆里,以低速搅拌约4分钟,然后转中速搅拌6分钟。
  2. 把面团从搅拌盆拿出,然后以室温休面20分钟。
  3. 把面团分成2份(每份约450克),揉成圆团,然后用布盖起来。休面20分钟。
  4. 把面团放在温度约32°C的地方,发酵75分钟。
  5. 撒上一些面粉,然后用刀片割出交叉线条。
  6. 使用蒸烤方式(把一碗水和石头放入烤箱)把发酵好的面团放入预热烤箱, 以210°C 烘烤38分钟。