German Kaisersemmel Bun
Ingredients:
450gm Aichermühle White Wheat Flour
50gm Aichermühle Wholemeal Rye Flour
15gm Aichermühle Wholemeal Rye Sourdough
20gm Echte Boter Butter (unsalted)
10gm salt
10gm molasses sugar
5gm Eagle Instant Dry Yeast
350gm water
Bahan:
450gm Tepung Gandum Putih Aichermühle
50gm Tepung Gandum Rai Aichermühle
15gm Aichermühle Wholemeal Rye Sourdough
20gm Mentega Echter Boter (tanpa garam)
10gm garam
10gm gula molase
5gm Yis Kering Segera Eagle
350gm air
材料:
450克 Aichermühle 面粉
50克 Aichermühle 黑全麦粉
15克 Aichermühle 黑全麦天然酵母粉
20克 Echte Boter 无盐牛油
10克 盐
10克 糖蜜 (molasses sugar)
5克 Eagle 即溶酵母
350克 水
Method:
Put all ingredients in a bowl, mix using low speed for 4 minutes and medium speed for 6 minutes.
Remove dough from bowl and rest for 30 minutes at room temperature.
Divide the dough into 12 pieces (about 70gm each), roll into round shape, place and cover with cloth. Rest for 20 minutes.
Flatten it and stamp atop with Kaiser Roll Cutter (or cut in floral curve) and place upside down on a cloth.
Place the dough to proof momentarily as a final fermentation process for 75 minutes at 32°C.
Sprinkle with water and place some poppy seeds, sesame seeds or semolina flour as topping.
Bake for 20 minutes in a preheated oven at 230°C with steam (put a bowl of water with stone into oven).
Cara Membuat:
Masukkan semua bahan ke dalam mangkuk, uli lebih kurang 4 minit dengan kelajuan rendah dan 6 minit dalam kelajuan sederhana.
Keluarkan doh dari mangkuk pengadun dan rehatkan selama 30 minit pada suhu bilik.
Bahagikan doh kepada 12 biji (kira-kira 70gm setiap satu), bulatkannya dan tutup dengan kain. Rehat selama 20 minit.
Ratakan doh dan buat hirisan bunga di atas. Terbalikkan di atas kain.
Rehatkan doh selama 75 minit pada suhu 32°C.
Renjiskan sedikit air dan letakkan biji popi, biji bijan atau tepung semolina sebagai topping.
Bakar selama 20 minit dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 230°C dengan kaedah stim (masukkan semangkuk air bersama batu di ketuhar).
做法:
把全部材料放入搅拌盆里,以低速搅拌约4分钟,然后转中速搅拌6分钟。
把面团从搅拌盆拿出,然后以室温休面30分钟。
把面团分成12份(每份约70克),揉成小圆团,然后用布盖起来。休面20分钟。
把面团擀平,用凯撒模具按出花造型,然后翻面用布盖上。
把面团放在温度约32°C的地方,发酵75分钟。
在面团表面喷上一点水,然后撒上一些种子或芝麻作装饰。
使用蒸烤方式(把一碗水和石头放入烤箱)把发酵好的面团放入预热烤箱, 以230°C 烘烤20分钟。