German Weizenbrot (Dinner Roll)
Ingredients:
450gm Aichermühle White Wheat Flour
50gm Aichermühle Wholemeal Rye Flour
20gm Aichermühle Wholemeal Rye Sourdough
10gm Echte Boter Butter (unsalted)
10gm salt
10gm molasses sugar
5gm Eagle Instant Dry Yeast
350gm water
Bahan:
450gm Tepung Gandum Putih Aichermühle
50gm Tepung Gandum Rai Aichermühle
20gm Aichermühle Wholemeal Rye Sourdough
10gm Mentega Echte Boter (tanpa garam)
10gm garam
10gm gula molase
5gm Yis Kering Segera Eagle
350gm air
材料:
450克 Aichermühle 面粉
50克 Aichermühle 黑全麦粉
20克 Aichermühle黑全麦天然酵母粉
10克 Echte Boter 无盐牛油
10克 盐
10克 糖蜜 (molasses sugar)
5克 Eagle 即溶酵母
350克 水
Method:
Put all ingredients in a bowl, mix using low speed for 4 minutes and medium speed for 6 minutes.
Remove dough from bowl and rest for 20 minutes at room temperature.
Divide the dough into 3 pieces (about 300gm each), roll into round shape, place and cover with cloth. Rest for 20 minutes.
Mould the dough into coupe shape, give 5 cuts with a blade and cover with a cloth.
Place the dough to proof momentarily as a final fermentation process for 75 minutes at 30-35°C.
Bake for 25 minutes in a preheated oven at 210°C with steam (put a bowl of water with stone into oven).
Cara Membuat:
Masukkan semua bahan ke dalam mangkuk, uli lebih kurang 4 minit dengan kelajuan rendah dan 6 minit dalam kelajuan sederhana.
Keluarkan doh dari mangkuk pengadun dan rehatkan selama 20 minit pada suhu bilik.
Bahagikan doh kepada 3 biji (kira-kira 300gm setiap satu), bulatkannya dan tutup dengan kain. Rehat selama 20 minit.
Bentuk doh menjadi bentuk coupe, berikan 5 potongan dengan pisau dan tutup dengan kain.
Rehatkan doh selama 75 minit pada suhu 30-35°C.
Bakar selama 25 minit dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 210°C dengan kaedah stim (masukkan semangkuk air bersama batu di ketuhar).
做法:
把全部材料放入搅拌盆里,以低速搅拌约4分钟,然后转中速搅拌6分钟。
把面团从搅拌盆拿出,然后以室温休面20分钟。
把面团分成3份(每份约300克),揉成圆团,然后用布盖起来。休面20分钟。
把面团揉成橄榄型,然后用刀片割出5条斜线作造型,然后用布盖起来。
把面团放在温度约30-35°C的地方,发酵75分钟。
使用蒸烤方式(把一碗水和石头放入烤箱)把发酵好的面团放入预热烤箱, 以210°C 烘烤25分钟。