BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA. +603 5525 1000 hello@bakewithyen.my
Whisk BWY Egg Sponge Cake Mix, egg and water together at high speed for approximately 5 minutes. Fold in melted butter or corn oil and mix until well incorporated.
Pour the batter into greased and pre-heated bahulu mould, bake in preheated oven at 210°C – 230°C for approximately 12-15 minutes until golden brown.
Cara Membuat:
Pukul Adunan Kuih Bahulu, telur dan air pada kelajuan tinggi selama lebih kurang 5 minit. Masukkan mentega atau minyak jagung gaul sehingga sebati.
Tuangkan adunan ke dalam acuan bahulu yang telah digris dan dipanaskan dan bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 210°C – 230°C selama lebih kurang 12-15 minit sehingga perang keemasan.