BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Kuih Bahulu

Ingredients:

  • 500gm BWY Egg Sponge Cake Mix
  • 250gm eggs
  • 120gm water
  • 100gm corn oil/butter (melted)

Bahan:

  • 500gm BWY Egg Sponge Cake Mix
  • 250gm telur
  • 120gm air
  • 100gm minyak jagung/mentega (dicairkan)

材料:

  • 500克 BWY鸡蛋糕预拌粉
  • 250克 鸡蛋
  • 120克 清水
  • 100克 玉米油 /牛油 (融化)

Method:

  1. Whisk BWY Egg Sponge Cake Mix, egg and water together at high speed for approximately 5 minutes. Fold in melted butter or corn oil and mix until well incorporated.
  2. Pour the batter into greased and pre-heated bahulu mould, bake in preheated oven at 210°C – 230°C for approximately 12-15 minutes until golden brown.

Cara Membuat:

  1. Pukul Adunan Kuih Bahulu, telur dan air pada kelajuan tinggi selama lebih kurang 5 minit. Masukkan mentega atau minyak jagung gaul sehingga sebati.
  2. Tuangkan adunan ke dalam acuan bahulu yang telah digris dan dipanaskan dan bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 210°C – 230°C selama lebih kurang 12-15 minit sehingga perang keemasan.

做法:

  1. 以高速打发鸡蛋糕预拌粉,鸡蛋和清水约5分钟。加入融化牛油搅拌均匀。 
  2. 把面糊倒入已经涂好一层油的预热模具,放入预热烤箱以210°C度至230°C度烘烤约12-15分钟或烤至金黄色。