Mango Yogurt Cake
Ingredients:
250gm Mango Yogurt Cake Mix
5 nos eggs (Grade B)
65gm water
65gm oil/melted butter
Bahan:
250gm Adunan Kek Yogurt Mangga
5 biji telur (Gred B)
65gm air
65gm minyak/mentega yang dicairkan
材料:
250克 芒果酸奶蛋糕预拌粉
5颗 鸡蛋(B蛋)
65克 水
65克 油/融化牛油
Method:
Preheat oven to 170°C, prepare an 8-inch round cake mould.
In a mixing bowl, pour in all ingredients except oil/melted butter and beat using high speed for 5 minutes.
Lastly, fold in oil/melted butter and mix well using low speed for 1 minute .
Pour the batter into the cake mould and bake at 170°C – 175°C for 40 to 45 minutes .
Leave it cool on wire rack before serving
Cara Membuat:
Panaskan ketuhar pada suhu 170°C, sediakan acuan kek 8 inci yang berbentuk bulat.
Dalam mangkuk adunan, tuangkan semua bahan kecuali minyak/mentega yang dicairkan dan pukul selama 5 minit dengan kelajuan tinggi.
Akhir sekali, tuangkan minyak/mentega yang dicairkan dan gaulkan selama 1 minit dengan kelajuan rendah.
Tuangkan adunan ke dalam acuan kek dan bakar pada suhu 170°C – 175°C selama 40 – 45 minit.
Biarkan sehingga sejuk di atas rak wayar sebelum dihidang.
做法:
预热烤箱至170°度,准备一个8寸的圆形蛋糕模具。
在搅拌盆里,倒入全部材料,除了油/融化牛油,然后以高速搅拌5分钟。
最后,拌入油/融化牛油,以低速搅拌1分钟。
把面糊倒入蛋糕模具,然后放入烤箱以170°度烘烤40-45分钟。
把蛋糕放置完全冷却,然后切块享用。