BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Mango Yogurt Cake

Ingredients:

  • 250gm Mango Yogurt Cake Mix
  • 5 nos eggs (Grade B)
  • 65gm water
  • 65gm oil/melted butter

Bahan:

  • 250gm Adunan Kek Yogurt Mangga
  • 5 biji telur (Gred B)
  • 65gm air
  • 65gm minyak/mentega yang dicairkan

材料:

  • 250克 芒果酸奶蛋糕预拌粉
  • 5颗 鸡蛋(B蛋)
  • 65克 水
  • 65克 油/融化牛油

Method:

  1. Preheat oven to 170°C, prepare an 8-inch round cake mould.
  2. In a mixing bowl, pour in all ingredients except oil/melted butter and beat using high speed for 5 minutes.
  3. Lastly, fold in oil/melted butter and mix well using low speed for 1 minute .
  4. Pour the batter into the cake mould and bake at 170°C – 175°C for 40 to 45 minutes .
  5. Leave it cool on wire rack before serving

Cara Membuat:

  1. Panaskan ketuhar pada suhu 170°C, sediakan acuan kek 8 inci yang berbentuk bulat.
  2. Dalam mangkuk adunan, tuangkan semua bahan kecuali minyak/mentega yang dicairkan dan pukul selama 5 minit dengan kelajuan tinggi.
  3. Akhir sekali, tuangkan minyak/mentega yang dicairkan dan gaulkan selama 1 minit dengan kelajuan rendah.
  4. Tuangkan adunan ke dalam acuan kek dan bakar pada suhu 170°C – 175°C selama 40 – 45 minit.
  5. Biarkan sehingga sejuk di atas rak wayar sebelum dihidang.

做法:

  1. 预热烤箱至170°度,准备一个8寸的圆形蛋糕模具。
  2. 在搅拌盆里,倒入全部材料,除了油/融化牛油,然后以高速搅拌5分钟。
  3. 最后,拌入油/融化牛油,以低速搅拌1分钟。
  4. 把面糊倒入蛋糕模具,然后放入烤箱以170°度烘烤40-45分钟。
  5. 把蛋糕放置完全冷却,然后切块享用。