BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Peach Strudel

Ingredients:

  • 4pcs BWY Puff Pastry
  • 1nos egg yolk
  • 125gm Cottura Cream Cheese
  • 2tbsp icing sugar
  • 70gm Westgold Whipping Cream
  • 1tin BWY Peach Halves (sliced)

Bahan:

  • 4keping Puf Pastri BWY
  • 1biji kuning telur
  • 125gm Keju Krim Cottura
  • 2sudu besar gula aising
  • 70gm Krim Putar Westgold
  • 1tin BWY Peach Halves (dihiris)

材料:

  • 4片 BWY 冷冻酥皮
  • 1颗 蛋黄
  • 125克 Cottura奶油奶酪
  • 2汤匙 糖粉
  • 70克 Westgold淡奶油
  • 1罐 BWY桃子果肉(切片)

Method:

  1. Cut puff pastry into rectangular, place at a lined baking tray.
  2. Brush egg yolk on top of the puff pastry.
  3. Baked at a preheated oven at 160°C for 30 minutes. Allow it to cool.
  4. In a mixing bowl, whisk cream cheese until creamy, add in icing sugar and mix well. Add in whipping cream, mix until well combined.
  5. Transfer cream cheese mixture into a piping bag. Pipe cream cheese on top of a puff pastry, place peach slice on top of the cream.
  6. Cover with another layer of puff pastry, then pipe again cream cheese filling on top of the puff pastry. Place with peach slices.
  7. Lastly, sprinkle some icing sugar as decoration, ready to serve.

Cara Membuat:

  1. Potong puf pastri menjadi segi empat, letak pada dulang pembakar yang telah dilapis.
  2. Sapukan kuning telur di atas puf pastry.
  3. Bakar di dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 160°C selama 30 minit. Biarkan sejuk.
  4. Di dalam mangkuk pengadun, pukul keju krim sehingga berkrim, masukkan gula aising dan gaul sebati. Masukkan krim putar, gaul sehingga sebati.
  5. Pindahkan adunan keju krim ke dalam beg paip. Paipkan keju krim di atas puf pastri, letakkan hirisan peach di atas krim.
  6. Tutup dengan kepingan puf pastry lain, paipkan lagi inti keju krim di atas puf pastri. Letakkan hirisan peach di atas krim.
  7. Akhirnya, taburkan sedikit gula aising sebagai hiasan, sedia untuk dihidangkan.

做法:

  1. 把冷冻酥皮切成长方形,排放在铺了烘焙纸的烤盘上。
  2. 在酥皮表面刷上一层蛋黄液。
  3. 放入预热烤箱以160°度烘烤30分钟。取出待凉。
  4. 在搅拌棚里,打发奶油奶酪至顺滑, 加入糖粉搅拌均匀。加入淡奶油搅拌均匀。
  5. 把奶酪陷装入裱花袋里。在一片酥皮上,挤上一层奶油陷,然后把桃子肉排放在奶油陷上。
  6. 拿另一片酥片盖上,然后再在酥皮上挤上奶油陷,然后再放上一些桃子肉
  7. 最后,撒上一些糖粉,即可享用。