Penotti Creamy Cupcakes
Ingredients:
Prepare for Cupcake
- 1pack BWY Plain Muffin Mix
- 200gm eggs (weight without shell)
- 180gm FryMax 100% Coconut Oil
- 120ml Meadow Fresh UHT Full Cream Milk
Prepare for Penotti Cream
- 80gm Ausicows Butter (unsalted, soften at room temperature)
- 250gm Cookies Penotti Speculoos Original Spread
- 80gm icing sugar
- 2tsp Westgold Whipping Cream
Bahan:
Untuk Kek Cawan
- 1pek Adunan Mufin BWY
- 200gm telur (ditimbang tanpa kulit)
- 180gm Minyak Kelapa FryMax
- 120ml Susu UHT Penuh Krim Meadow Fresh
Untuk Krim Penotti
- 80gm Mentega Ausicows (tanpa garam, dilembutkan pada suhu bilik)
- 250gm Cookies Penotti Speculoos Original Spread
- 80gm gula aising
- 2sudu kecil Krim Putar Westgold
材料:
准备纸杯蛋糕
- 1包 BWY 原味杯子蛋糕预拌粉
- 200克 鸡蛋 (去壳)
- 120毫升 Meadow Fresh全脂牛奶
- 180克 FryMax纯椰子油
准备Penotti奶油
- 80克 Ausicows 无盐牛油 (室温)
- 250g克 Penotti焦糖饼干酱
- 80克 糖粉
- 2茶匙 Westgold淡奶油
Method:
- In a mixing bowl, mix together eggs, milk and coconut oil. Then, add in BWY Plain Muffin Mix.
- Spoon mixture into muffin cup until ¾ full.
- Bake at 190°C for 25 minutes, remove from oven and let it cool completely.
- Prepare for Penotti cream, in a bowl, whisk butter and Penotti until light and fluffy. Add in icing sugar, mix well.
- Lastly, add in whipping cream, whisk until smooth and fluffy.
- Transfer the mixture into piping bag, and keep in the fridge for 1 hour.
- Pipe the Penotti cream on top of the cupcakes.
Cara Membuat:
- Di dalam mangkuk, gaul sebati telur, susu dan minyak kelapa. Masukkan adunan mufin gaul sehingga sebati.
- Tuangkan adunan ke dalam cawan mufin sehingga ¾ penuh.
- Bakar pada suhu 190°C selama 25 minit, keluarkan dari ketuhar dan biarkan sejuk sepenuhnya.
- Sediakan untuk krim Penotti, di dalam mangkuk, pukul mentega dan Penotti sehingga ringan dan gebu. Masukkan gula aising, gaul sebati.
- Akhir sekali, masukkan krim putar, pukul sehingga licin dan gebu.
- Pindahkan adunan ke dalam beg paip, simpan di dalam peti sejuk selama 1 jam.
- Paip krim Penoti di atas kek cawan.
做法:
- 在搅拌盆内,放入鸡蛋,牛奶和椰油搅拌均匀。然后加入原味杯子蛋糕预拌粉。
- 把搅拌均匀的面糊倒入纸杯至3/4满。
- 放入预热烤箱以190 °度烘烤25分钟,放置一旁冷却。
- 准备Penotti奶油,在一个碗里,打发牛油和Penotti焦糖饼干酱至蓬松泛白。然后加入糖粉搅拌均匀。
- 最后,加入淡奶油,搅拌至绵密顺滑。
- 把奶油陷倒入裱花袋,放入冰箱1小时。
- 在冷却好的杯子蛋糕上,挤上Penotti奶油,即可享用。