Penotti Doughnut
Ingredients:
Prepare for Doughnut
- 500gm BWY Doughnut Mix
- 11gm Eagle Instant Dry Yeast
- 1nos egg
- 200ml cold water
- 60gm Ausicows Butter
Prepare for Filling
- 400gm Cookies Penotti Speculoos Original Spread
Prepare for Topping
- 180gm icing sugar
- 2tbsp Meadow Fresh UHT Full Cream Milk
- 50gm Cookies Penotti Speculoos Original Spread (for garnish)
Prepare for Frying
- Frymax 100% Pure Coconut Oil
Bahan:
Untuk Donat
- 500gm Adunan Donat BWY
- 11gm Yis Segera Kering Eagle
- 1biji telur
- 200ml air sejuk
- 60gm Mentega Ausicows
Untuk Inti
- 400gm Cookies Penotti Speculoos Original Spread
Untuk Topping
- 180gm gula aising
- 2sudu besar Susu Penuh Krim Meadow Fresh UHT
- 50gm Cookies Penotti Speculoos Original Spread (untuk hiasan)
Untuk Menggoreng
- Minyak Kelapa Frymax
材料:
准备甜甜圈
- 500克 BWY甜甜圈预拌粉
- 11克 Eagle即溶酵母
- 1颗 鸡蛋
- 200毫升 冷水
- 60克 Ausicows牛油
准备焦糖饼干陷
- 400克 Penotti焦糖饼干酱
准备糖霜
- 180克 糖粉
- 2汤匙 Meadow Fresh全脂牛奶
- 50克 Penotti焦糖饼干酱(装饰用)
准备油炸
- Frymax纯椰子油
Method:
- Combine BWY Doughnut Mix, instant yeast, egg and water, beat using dough hook for 2 minutes.
- Add in butter and knead until dough is well developed.
- Cover the dough with damp cloth and rest for 10 minutes.
- Divide the dough into 60gm each into desired shape.
- Cover the dough with damp cloth and let it rise until double in size.
- Fry the dough in hot oil until golden brown, allow it to cool.
- Then fill them with Cookies Penotti Speculoos Original Spread using a piping bag fitted with a nozzle tip.
- For the donut glaze and garnish, in a small bowl, mix well icing sugar and milk. Spoon the glaze over the cooled donuts and drizzle with Cookies Penotti Speculoos Original Spread.
Cara Membuat:
- Campurkan Adunan Donat BWY, yis segera, telur dan air, pukul menggunakan pemukul ‘hook’ selama 2 minit.
- Masukkan mentega dan uli sehingga matang.
- Tutup doh dengan kain lembap dan rehatkan selama 10 minit.
- Bahagikan doh kepada 60gm setiap satu dalam bentuk yang dikehendaki.
- Tutup doh dengan kain lembap dan biarkan saiznya kembang berganda.
- Goreng doh sehingga warna perang keemasan, biarkan sehingga sejuk.
- Kemudian isi dengan Cookies Penotti Speculoos Original Spread menggunakan beg paip yang dilengkapi dengan nozzle.
- Untuk glaze dan hiasan donut, di dalam mangkuk kecil, campurkan gula aising dan susu. Sudukan ke atas donat dan drizzle dengan Cookies Penotti Speculoos Original Spread.
做法:
- 把甜甜圈预拌粉,酵母粉,鸡蛋和冷水放入搅拌机,用和面钩(dough hook)搅拌2分钟。
- 加入牛油揉成可以拉出筋膜的面团。
- 用保鲜膜包起,静置10分钟。
- 把面团按自己喜爱的形状,分成每份60克。
- 把面团用布盖起放在温暖处发酵至两倍大。
- 把面团放入油锅中,炸至两面金黄,待凉。
- 用装了花嘴的裱花袋把Penotti焦糖饼干酱挤入甜甜圈里。
- 准备糖霜,在小碗里,把糖粉和牛奶搅拌均匀。把糖霜涂抹在甜甜圈表面,然后挤上Penotti焦糖饼干酱作装饰。