BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Pizza Margherita Scones

Ingredients:

  • 500gm all-purpose flour
  • 3tbsp corn starch
  • 1tbsp double acting baking powder
  • ½tsp baking soda
  • 1tsp salt
  • ½tbsp garlic powder
  • 1tbsp pizza spice mix
  • 1tbsp dried parsley flakes
  • 1tbsp Mama Lena Parmesan Grated Cheese
  • 180gm Echte Boter Salted Butter (cold)
  • 120gm tomato paste
  • 150gm+/- Meadow Fresh UHT Full Cream Milk
  • 1nos small onion (chopped finely)
  • 100gm chicken frank/chicken ham (cut into small cubes)
  • 150gm Mama Lena Shredded Pizza Blend Cheese

Bahan:

  • 500gm tepung serbaguna
  • 3sudu besar tepung jagung
  • 1sudu besar serbuk penaik
  • ½sudu kecil soda bikarbonat
  • 1sudu kecil garam
  • ½sudu besar serbuk bawang putih
  • 1sudu besar campuran rempah pizza
  • 1sudu besar serpihan pasli
  • 1sudu besar Keju Parmesan Parut Mama Lena
  • 180gm Mentega Echte Boter dengan garam (sejuk)
  • 120gm pes tomato
  • 150gm +/- Susu Penuh Krim UHT Meadow Fresh
  • 1biji bawang kecil (dicincang halus)
  • 100gm ayam frank/ayam ham (potong kecil mendadu)
  • 150gm Keju Cincang Pizza Mama Lena

材料:

  • 500克 面粉
  • 3汤匙 玉米粉
  • 1汤匙 双效泡打粉
  • ½茶匙 苏打粉
  • 1茶匙 盐
  • ½汤匙 蒜粉
  • 1汤匙 披萨香料
  • 1汤匙 香菜干
  • 1汤匙 Mama Lena 磨碎帕玛森
  • 180克 Echte Boter有盐牛油 (冷)
  • 120克 番茄酱
  • 150+/-克 Meadow Fresh全脂牛奶
  • 1颗 洋葱( 切碎)
  • 100克 鸡肉块、鸡肉火腿(切成小块)
  • 150克 Mama Lena 披萨奶酪丝

Method:

  1. Combine all purpose flour, corn flour, baking soda, salt, garlic powder, pizza spice mix, parsley, grated cheese, mix well.
  2. Add in butter and mix well, then add in tomato paste, milk and onion mix well.
  3. Add in chicken, pizza blend cheese, mix well, rest it for 20 minutes.
  4. Weight the dough for 45gm each, place it into the loose based baking mold.
  5. For another style, place it into the baking tray lined with parchment paper and flatten the dough to become a round shape, cut it into 8 pieces.
  6. Brush the dough with tomato paste.
  7. Place the pizza into a preheated oven, bake at 190°C for 15 – 20 minutes.

Cara Membuat:

  1. Campurkan tepung serba guna, tepung jagung, serbuk penaik, garam, serbuk bawang putih, adunan rempah pizza, pasli, keju parut, gaul sebati.
  2. Masukkan mentega dan gaul rata, kemudian masukkan pes tomato, susu, bawang dan adun sebati.
  3. Masukkan ayam, keju adunan pizza, gaul rata dan rehatkan selama 20 minit.
  4. Timbang doh kepada 45gm setiap satu, masukkan ke dalam loyang yang boleh dilonggarkan.
  5. Untuk gaya lain, masukkan ke dalam dulang pembakar yang dilapisi kertas parchment dan ratakan doh menjadi bentuk bulat, potong kepada 8 kepingan.
  6. Sapukan adunan dengan pes tomato.
  7. Masukkan pizza ke dalam ketuhar yang telah dipanaskan, bakar pada suhu 190 ° C selama 15 – 20 minit.

做法:

  1. 把面粉玉米粉,泡打粉,苏打粉,盐,蒜粉,披萨香料,香菜干,和磨碎帕玛森搅拌均匀。
  2. 加入牛油搅拌均匀,然后再加入番茄酱,牛奶和洋葱碎搅拌均匀。
  3. 最后加入切块鸡肉和披萨奶酪丝,搅拌均匀揉成面团,放置休息20分钟。
  4. 把面团分成每份45克,然后排放在活底烤模里。
  5. 也可以排放在已铺了一层烘焙纸的烤盘上,然后稍微把面团按扁,整成圆形,然后切成8片。
  6. 在面团上刷上一层番茄酱。
  7. 把面团放入预热烤箱,以190°C烘烤15 – 20 分钟。