Pizza Margherita Scones
Ingredients:
500gm all-purpose flour
3tbsp corn starch
1tbsp double acting baking powder
½tsp baking soda
1tsp salt
½tbsp garlic powder
1tbsp pizza spice mix
1tbsp dried parsley flakes
1tbsp Mama Lena Parmesan Grated Cheese
180gm Echte Boter Salted Butter (cold)
120gm tomato paste
150gm+/- Meadow Fresh UHT Full Cream Milk
1nos small onion (chopped finely)
100gm chicken frank/chicken ham (cut into small cubes)
150gm Mama Lena Shredded Pizza Blend Cheese
Bahan:
500gm tepung serbaguna
3sudu besar tepung jagung
1sudu besar serbuk penaik
½sudu kecil soda bikarbonat
1sudu kecil garam
½sudu besar serbuk bawang putih
1sudu besar campuran rempah pizza
1sudu besar serpihan pasli
1sudu besar Keju Parmesan Parut Mama Lena
180gm Mentega Echte Boter dengan garam (sejuk)
120gm pes tomato
150gm +/- Susu Penuh Krim UHT Meadow Fresh
1biji bawang kecil (dicincang halus)
100gm ayam frank/ayam ham (potong kecil mendadu)
150gm Keju Cincang Pizza Mama Lena
材料:
500克 面粉
3汤匙 玉米粉
1汤匙 双效泡打粉
½茶匙 苏打粉
1茶匙 盐
½汤匙 蒜粉
1汤匙 披萨香料
1汤匙 香菜干
1汤匙 Mama Lena 磨碎帕玛森
180克 Echte Boter有盐牛油 (冷)
120克 番茄酱
150+/-克 Meadow Fresh全脂牛奶
1颗 洋葱( 切碎)
100克 鸡肉块、鸡肉火腿(切成小块)
150克 Mama Lena 披萨奶酪丝
Method:
Combine all purpose flour, corn flour, baking soda, salt, garlic powder, pizza spice mix, parsley, grated cheese, mix well.
Add in butter and mix well, then add in tomato paste, milk and onion mix well.
Add in chicken, pizza blend cheese, mix well, rest it for 20 minutes.
Weight the dough for 45gm each, place it into the loose based baking mold.
For another style, place it into the baking tray lined with parchment paper and flatten the dough to become a round shape, cut it into 8 pieces.
Brush the dough with tomato paste.
Place the pizza into a preheated oven, bake at 190°C for 15 – 20 minutes.
Cara Membuat:
Campurkan tepung serba guna, tepung jagung, serbuk penaik, garam, serbuk bawang putih, adunan rempah pizza, pasli, keju parut, gaul sebati.
Masukkan mentega dan gaul rata, kemudian masukkan pes tomato, susu, bawang dan adun sebati.
Masukkan ayam, keju adunan pizza, gaul rata dan rehatkan selama 20 minit.
Timbang doh kepada 45gm setiap satu, masukkan ke dalam loyang yang boleh dilonggarkan.
Untuk gaya lain, masukkan ke dalam dulang pembakar yang dilapisi kertas parchment dan ratakan doh menjadi bentuk bulat, potong kepada 8 kepingan.
Sapukan adunan dengan pes tomato.
Masukkan pizza ke dalam ketuhar yang telah dipanaskan, bakar pada suhu 190 ° C selama 15 – 20 minit.
做法:
把面粉玉米粉,泡打粉,苏打粉,盐,蒜粉,披萨香料,香菜干,和磨碎帕玛森搅拌均匀。
加入牛油搅拌均匀,然后再加入番茄酱,牛奶和洋葱碎搅拌均匀。
最后加入切块鸡肉和披萨奶酪丝,搅拌均匀揉成面团,放置休息20分钟。
把面团分成每份45克,然后排放在活底烤模里。
也可以排放在已铺了一层烘焙纸的烤盘上,然后稍微把面团按扁,整成圆形,然后切成8片。
在面团上刷上一层番茄酱。
把面团放入预热烤箱,以190°C烘烤15 – 20 分钟。