Portuguese Tart
Ingredients:
1 bottle RICH’S Portuguese Egg Tart Liquid
1 pack BWY Portuguese Tart Shell
Bahan:
1 botol Cecair Tart Telur Portugis RICH’S
1 pek Tempurung Tart Portugis BWY
材料:
Method:
Defrost RICH’S Portuguese Egg Tart in chilled temperature (2-7°C) for 24-48 hours.
Place tart shells on baking tray and let it defrost for about 30 minutes.
Pour liquid into tart shell, around 80-90% full. Remove bubbles on top to ensure smooth tart surface.
Preheat oven to top 235°C and bottom at 205°C. Bake for 15-20 minutes and ready to serve.
Cara membuatnya:
Cairkan RICH’S Portuguese Egg Tart dalam suhu sejuk (2-7 ° C) selama 24 – 48 jam.
Susun temourung tart pada dulang pembakar dan biarkan ia cair kira-kira 30 minit.
Tuangkan cecair ke dalam tart shell, kira-kira 80-90% penuh. Buang gelembung udara supaya permukaan licin.
Panaskan ketuhar bahagian atas pada suhu 235°C dan bahagian bawah pada 205°C. Bakar selama 15-20 minit dan sedia untuk dihidangkan
做法:
使用蛋挞液前,先解冻至2°C – 10°C 约24-48小时。确保完全解冻,没有碎冰。
把葡挞皮整齐排放在烤盘上解冻约30分钟。
将蛋挞液倒入葡挞皮中至8-9分满即可。把泡泡都隔开,以保持葡挞表面平滑。
把葡挞放入预热烤箱中,以上火235 °C及下火205°C烘烤15-20分钟。