BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Portuguese Tart

Ingredients:

  • 1 bottle RICH’S Portuguese Egg Tart Liquid
  • 1 pack BWY Portuguese Tart Shell

Bahan:

  • 1 botol Cecair Tart Telur Portugis RICH’S
  • 1 pek Tempurung Tart Portugis BWY

材料:

  • 1支 葡挞专用奶油 (蛋挞液)
  • 1包 葡挞皮

Method:

  1. Defrost RICH’S Portuguese Egg Tart in chilled temperature (2-7°C) for 24-48 hours.
  2. Place tart shells on baking tray and let it defrost for about 30 minutes.
  3. Pour liquid into tart shell, around 80-90% full. Remove bubbles on top to ensure smooth tart surface.
  4. Preheat oven to top 235°C and bottom at 205°C. Bake for 15-20 minutes and ready to serve.

Cara membuatnya:

  1. Cairkan RICH’S Portuguese Egg Tart dalam suhu sejuk (2-7 ° C) selama 24 – 48 jam.
  2. Susun temourung tart pada dulang pembakar dan biarkan ia cair kira-kira 30 minit.
  3. Tuangkan cecair ke dalam tart shell, kira-kira 80-90% penuh. Buang gelembung udara supaya permukaan licin.
  4. Panaskan ketuhar bahagian atas pada suhu 235°C dan bahagian bawah pada 205°C. Bakar selama 15-20 minit dan sedia untuk dihidangkan

做法:

  1. 使用蛋挞液前,先解冻至2°C – 10°C 约24-48小时。确保完全解冻,没有碎冰。
  2. 把葡挞皮整齐排放在烤盘上解冻约30分钟。
  3. 将蛋挞液倒入葡挞皮中至8-9分满即可。把泡泡都隔开,以保持葡挞表面平滑。
  4. 把葡挞放入预热烤箱中,以上火235 °C及下火205°C烘烤15-20分钟。