BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Red Velvet Cream Cheese Cake

Ingredients:

  • 250gm BWY Red Velvet Cake Mix
  • 200gm eggs
  • 65ml water
  • 65gm Echte Boter Butter (melted)
  • 1 block Cottura Cream Cheese (room temperature)
  • 130gm icing sugar
  • 1roll muffin cups

Bahan:

  • 250gm Adunan Kek Velvet Merah BWY

  • 200gm telur
  • 65ml air
  • 65gm Mentega Echte Boter (cairkan)
  • 1 ketul Krim Keju Cottura (suhu bilik)
  • 130gm gula aising
  • 1gulung cawan mufin

材料:

  • 250克 BWY红丝绒蛋糕预拌粉

  • 200克 鸡蛋 (去壳秤)

  • 65毫升 水

  • 65克 Echte Boter牛油 (溶化)

  • 1包 Cottura奶油乳酪 (室温)

  • 130克 糖霜

  • 1卷 蛋糕杯

Method:

  1. Using a high speed, whisk red velvet cake mix, eggs and water for 5 – 6 minutes.
  2. Fold in melted butter slowly for 1/2 minute.
  3. Pour the batter into muffin cup until 3/4 full.
  4. Bake at 180°C for 25-30 minutes.
  5. Whisk cream cheese and icing sugar with high speed until mixture become light and fluffy. Transfer cream cheese to piping bag, then pipe the cream on top of the red velvet cake.
  6. Put the muffin into fridge for another 30 minutes before serving.

CARA MEMBUAT:

  1. Putar dengan laju adunan kek, telur, dan air selama 5-6 minit.
  2. Masukkan mentega cair dan putar perlahan-lahan selama setengah minit.
  3. Tuangkan adunan ke dalam cawan mufin sehingga 3/4 penuh.
  4. Bakar pada suhu 180°C selama 25-30 minit.
  5. Putar krim keju dan gula aising dengan kelajuan maksimum sehingga krim menjadi pekat. Masukkan adunan ke dalam beg piping dan hiaskan di atas kek velvet merah.
  6. Kemudian simpan mufin ke dalam peti sejuk selama 30 minit sebelum dihidangkan.

做法:

  1. 把红丝绒蛋糕预拌粉,鸡蛋和水快速搅拌5-6分钟。
  2. 加入溶化好的牛油搅拌均匀。
  3. 把面糊装入裱花袋里,然后把面糊挤入蛋糕杯子中。
  4. 以180°C 烘烤25-30分钟。把烤好的蛋糕搁置冷却。
  5. 把奶油乳酪和糖霜以快速搅拌均匀。打至奶油全发, 然后把奶油装入裱花袋,接着把奶油挤在蛋糕上以作装饰。
  6. 把杯子蛋糕再放入冷冻库冷藏约30分钟,即可享用。