BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Salted Caramel Cookies

Ingredients:

(Yield: 150 pcs)

  • 500gm Salted Caramel Cookies Mix
  • 250gm butter
  • natural coarse sea salt

Bahan:

(Hasilan: 150 biji)

  • 500gm Adunan Biskut Karamel Masin
  • 250gm mentega
  • garam

材料:

(分量:150片)

  • 500克 咸焦糖曲奇预拌粉
  • 250克 牛油
  • 海盐

Method:

  1. Preheat oven to 180°C. Line a baking sheet with parchment paper and set it aside.
  2. In a mixing bowl, beat the butter until softened. Pour in the cookies mix until well combined and the dough becomes smooth. Do not overmix
  3. Shape into little balls and place them on a baking sheet, then flatten it by hand or shape the dough as desired. Sprinkle a bit of natural coarse sea salt.
  4. Bake at 170°C – 180°C for approximately 15 minutes or until cookies turn light brown.
  5. Leave it to cool before storing them in an air-tight container.

Cara Membuat:

  1. Campurkan semua bahan, uli 6 minit dengan kelajuan sederhana dan 8 minit dengan kelajuan tinggi.
  2. Simpan doh dalam bekas yang bertutup dan rehatkan selama 30 minit pada suhu bilik./li>
  3. Bahagikan doh kepada 15 bahagian (60gm setiap satu).
  4. Bentukkan bulat untuk setiap doh dan letakkan di atas dulang pembakar, tutup dan rehatkan selama 90 minit pada suhu bilik.
  5. Bakar selama 11 – 13 minit dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 210°C.

做法:

  1. 将烤箱预热至180°度。在烤盘铺上一层烘培纸后,放一旁备用。
  2. 在搅拌盆里,打发牛油至松软。加入曲奇预拌粉后继续搅拌至成软面团。请注意不要搅拌过度。
  3. 把面团搓成小圆球,然后整齐地排放在烤盘上,用手按压或把面团整成想要的形状。撒上些许海盐。
  4. 以170°度- 180°度烘烤大约15分钟或烤至曲奇呈浅褐色。
  5. 把曲奇放置完全冷却后才装入密封罐子。