BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Salted Egg Jenny’s Cookies

Ingredients:

  • 250gm Ausicows Butter (unsalted)
  • 115gm icing sugar
  • 42gm Delimix Salted Egg Seasoning Powder
  • 140gm BWY Biscuit Flour
  • 215gm corn starch
  • 35gm milk powder
  • 2tbsp scallion (chopped)

Dough size: 800gm +/-

Bahan:

  • 250gm Mentega Ausicows (tanpa garam)
  • 115gm gula aising
  • 42gm Serbuk Perasa Telur Masin Delimix
  • 140gm Tepung Biskut BWY
  • 215gm tepung jagung
  • 35gm tepung susu
  • 2 sudu besar daun bawang (dicincang)

Doh saiz: 800gm+/-

材料:

  • 250克 Ausicows牛油 (无盐)
  • 115克 糖粉
  • 42克 Delimix咸蛋黄调味粉
  • 140克 BWY饼干粉
  • 215克 玉米淀粉
  • 35克 奶粉
  • 2汤匙 青葱(切碎)

面团重量: 800克+/-

Method:

  1. In a mixing bowl, whisk butter and sugar until light and fluffy. Add in salted egg seasoning powder, mix well.
  2. Add in flour, corn starch and milk powder, mix well until form a soft dough.
  3. Lastly, add in scallion, mix until well combined.
  4. Put the dough into a piping bag with your preferred nozzle pattern.
  5. Pipe the dough into whirls or flower shapes on a baking tray lined with baking paper.
  6. Bake in a preheated oven at 150°C for 18-20 minutes or until the edge is just turning golden brown.

Cara Membuat:

  1. Di dalam mangkuk, pukul mentega dan gula sehingga kembang. Masukkan serbuk perasa telur masin, gaul sebati.
  2. Masukkan tepung, tepung jagung dan tepung susu, gaul sehingga menjadi doh yang lembut.
  3. Akhirnya, masukkan daun bawang dan uli sehingga sebati.
  4. Selepas itu, masukkan adunan ke dalam beg piping dengan nozzle kegemaran anda.
  5. Pipe adunan di atas dulang pembakar yang telah dialas dengan baking paper mengikut bentuk kesukaan masing-masing.
  6. Bakar kukis di dalam oven yang dipanaskan pada suhu 150°c selama 18-20 minit atau sehingga warna keemasan.

做法:

  1. 在搅拌盆里打发牛油和糖粉。加入咸蛋黄粉搅拌均匀。
  2. 加入饼干粉,玉米淀粉和奶粉,搅拌成面团。
  3. 最后加入青葱揉至均匀。
  4. 将面团放入配上花嘴的挤花袋里。
  5. 在已铺好一层烘焙纸的烤盘上挤上喜欢的型状。
  6. 放入预热烤箱以150˚ C烘烤18-20分钟,或烤至金黄色。取出放凉。