Shanghai Mooncake
Ingredients:
Prepare for Crust:
- 550gm BWY Shanghai Mooncake Crust Base Mix
- 250gm Echte Boter butter
- 100gm eggs (2 medium size eggs)
Prepare for Filling:
- 700gm mooncake paste
- 70gm white melon seeds (toasted)
Bahan:
Untuk Kulit Kuih Bulan:
- 550gm Adunan Kuih Bulan Shanghai BWY
- 250gm Mentega Echte Boter
- 100gm telur (2 biji telur saiz sederhana)
Untuk Inti Kuih Bulan:
- 700gm pes kuih bulan
- 70gm kuaci putih (dibakar)
材料:
准备饼皮:
- 550克 上海月饼皮预拌粉
- 250克 Echte Boter牛油
- 100克 鸡蛋 (2颗中鸡蛋)
准备馅料:
- 700克 月饼陷
- 70克 白瓜子(烤熟)
Method:
- Beat butter until creamy, add in egg, one at a time, mix well.
- Add in Shanghai Mooncake Crust Base Mix, mix well.
- Divide dough into 60gm per piece; yields 14 pieces.
- For filling, mix well mooncake paste and white melon seeds, roll into balls of 55gm each.
- Wrap the dough around the mooncake paste resembling a round ball. Cup your hands around the dough to shape it tall.
- Brush the top of each mooncake with egg wash and decorate with some seeds.
- Bake in a preheated oven at 180°C for 15 minutes, remove from oven and brush with egg wash again. Bake for another 15 minutes until golden brown in colour.
Cara Membuat:
- Pukul mentega hingga berkrim, masukkan telur, satu persatu, gaul sebati.
- Masukkan Adunan Kuih Bulan Shanghai, uli hingga sebati.
- Bahagi doh kepada 14 bahagian; 60gm setiap satu.
- Untuk inti, sediakan pes kuih bulan, bulatkan 55gm setiap satu.
- Ambil doh dan balutkan inti, bulatkan menjadi bebola.
- Sapu bahagian atas dengan sapuan telur, hiaskan dengan bijian.
- Bakar pada suhu 180°C selama 15 minit. Keluarkan dari ketuhar dan sapu lagi sapuan telur. Bakar selama 15 minit hingga berwarna keemasan.
做法:
- 把牛油打发至乳白色,分次加入鸡蛋,搅拌均匀。
- 加入上海月饼皮预拌粉搅拌均匀。
- 把面团分成每份60克,约14份。
- 准备馅料,把月饼陷和瓜子混合均匀,分成每份55克,搓圆。
- 用面团把搓圆的馅料包起来整成圆形,然后用你的手在面团周围慢慢搓高。
- 在整形好的月饼表面刷上一层蛋黄液,然后放上一些瓜子作装饰。
- 放入预热烤箱以180°C烘烤15分钟,然后取出月饼,再刷一层蛋黄液。再放入烤箱烘烤约15分钟或直到月饼表皮呈金黄色。