BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Shanghai Mooncake

Ingredients:

Prepare for Crust:

  • 550gm BWY Shanghai Mooncake Crust Base Mix
  • 250gm Echte Boter butter
  • 100gm eggs (2 medium size eggs)

Prepare for Filling:

  • 700gm mooncake paste
  • 70gm white melon seeds (toasted)

Bahan:

Untuk Kulit Kuih Bulan:

  • 550gm Adunan Kuih Bulan Shanghai BWY
  • 250gm Mentega Echte Boter
  • 100gm telur (2 biji telur saiz sederhana)

Untuk Inti Kuih Bulan:

  • 700gm pes kuih bulan
  • 70gm kuaci putih (dibakar)

材料:

准备饼皮:

  • 550克 上海月饼皮预拌粉
  • 250克 Echte Boter牛油
  • 100克 鸡蛋 (2颗中鸡蛋)

准备馅料:

  • 700克 月饼陷
  • 70克 白瓜子(烤熟)

Method:

  1. Beat butter until creamy, add in egg, one at a time, mix well.
  2. Add in Shanghai Mooncake Crust Base Mix, mix well.
  3. Divide dough into 60gm per piece; yields 14 pieces.
  4. For filling, mix well mooncake paste and white melon seeds, roll into balls of 55gm each.
  5. Wrap the dough around the mooncake paste resembling a round ball.  Cup your hands around the dough to shape it tall.
  6. Brush the top of each mooncake with egg wash and decorate with some seeds.
  7. Bake in a preheated oven at 180°C for 15 minutes, remove from oven and brush with egg wash again. Bake for another 15 minutes until golden brown in colour.

Cara Membuat:

  1. Pukul mentega hingga berkrim, masukkan telur, satu persatu, gaul sebati.
  2. Masukkan Adunan Kuih Bulan Shanghai, uli hingga sebati.
  3. Bahagi doh kepada 14 bahagian; 60gm setiap satu.
  4. Untuk inti, sediakan pes kuih bulan, bulatkan 55gm setiap satu.
  5. Ambil doh dan balutkan inti, bulatkan menjadi bebola.
  6. Sapu bahagian atas dengan sapuan telur, hiaskan dengan bijian.
  7. Bakar pada suhu 180°C selama 15 minit. Keluarkan dari ketuhar dan sapu lagi sapuan telur. Bakar selama 15 minit hingga berwarna keemasan.

做法:

  1. 把牛油打发至乳白色,分次加入鸡蛋,搅拌均匀。
  2. 加入上海月饼皮预拌粉搅拌均匀。
  3. 把面团分成每份60克,约14份。
  4. 准备馅料,把月饼陷和瓜子混合均匀,分成每份55克,搓圆。
  5. 用面团把搓圆的馅料包起来整成圆形,然后用你的手在面团周围慢慢搓高。
  6. 在整形好的月饼表面刷上一层蛋黄液,然后放上一些瓜子作装饰。
  7. 放入预热烤箱以180°C烘烤15分钟,然后取出月饼,再刷一层蛋黄液。再放入烤箱烘烤约15分钟或直到月饼表皮呈金黄色。