BWY HOLDINGS SDN BHD (1108277-W)
No. 22, Jalan Anggerik Mokara 31/44
Kawasan Industri Kota Kemuning
40460 Shah Alam, Selangor, MALAYSIA.

+603 5525 1000
hello@bakewithyen.my

Search

Wholemeal Snow White Cookies

Ingredients:

  • 440gm BWY Wholemeal Snow White Cookies Mix
  • 250gm Ausicows butter

Bahan:

  • 440gm Adunan Kue Putri Salju
  • 250gm mentega Ausicows

材料:

  • 440克 BWY自雪曲奇全麦白雪曲奇预拌粉
  • 250克 Ausicows 牛油

Method:

  1. Preheat oven to 180°C. Line a baking sheet with parchment paper and set aside.
  2. In a mixing bowl, beat the butter until light and fluffy, pour in cookies mix and mix until well combined. Do not over mix it.
  3. Shape dough into balls and place on baking tray.
  4. Bake for 15 minutes or until cookies turn white light brown.
  5. Leave it to cool completely and roll them in dusting sugar. Lastly, store them in air-tight container.

Cara Membuat:

  1. Panaskan ketuhar ke suhu 180°C. Lapik loyang dengan kertas parchment dan ketepikan.
  2. Di dalam mangkuk adunan, pukul mentega sehingga lembut dan kembang, tuangkan adunan biskut dan gaul sehingga sebati. Jangan gaul secara berlebihan.
  3. Bentukkan doh menjadi bebola dan letak pada dulang pembakar.
  4. Bakar selama 15 minit atau sehingga biskut bertukar putih keperangan.
  5. Biarkan ia sejuk sepenuhnya dan golekkan dengan gula dusting. Akhir sekali, simpan dalam bekas kedap udara.

做法:

  1. 预热烤箱至180°C。在烤盘上铺上一层烘焙纸,放置一旁。
  2. 在一个碗里。打发牛油至顺滑,加入曲奇预拌粉搅拌均匀。千万不要过度搅拌。
  3. 把面团搓成小圆球,然后整齐排放在烤盘上。
  4. 放入烤箱烘烤15分钟或烤至曲奇微黄。
  5. 拿出放凉,然后装入密封罐即可。